Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
«Κόλπα» και της κυβέρνησης

Διακρίνονται οι κορδέλες ακριβώς μέσα στα αρχαιολογικά ευρήματα
Διακρίνονται οι κορδέλες ακριβώς μέσα στα αρχαιολογικά ευρήματα
Με... «κολπάκια» προσπαθεί ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΟΑΝΜΑ) να προσπεράσει τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν από την αίτηση αναστολής της οικοδομικής άδειας για τις εκσκαφές και αντιστηρίξεις στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, που κατέθεσαν φορείς.

Το μόνο «στοιχείο» που κατέθεσε ο Οργανισμός στο Εφετείο για να το «πείσει» ότι δε γίνονται εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο όσο εκκρεμεί η υπόθεση, ήταν απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΝΜΑ (27/8), για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης φάσης κατασκευής του μουσείου. Χρονοδιάγραμμα που δείχνει ότι οι αντιστηρίξεις θα αρχίσουν στις 2/10.

Ωστόσο, χτες, ο αρχαιολογικός χώρος «τεμαχίστηκε» από κορδέλες που ορίζουν πού θα γίνουν οι καταστροφικές για τα αρχαία εκσκαφές. Η κυβέρνηση, ο Οργανισμός και το ΥΠΠΟ βιάζονται τόσο που περιφρονούν ακόμα και το δικαστήριο. Αλλά και να μην εκκρεμούσε δικαστικά η υπόθεση, γεγονός είναι ότι η μόνη έγκριση του ΚΑΣ για το ΝΜΑ αφορά στην αρχιτεκτονική προμελέτη. Οπως προκύπτει και από τις απαντήσεις του υπουργού Πολιτισμού στις σχετικές Ερωτήσεις του ΚΚΕ, η ανασκαφή δεν ολοκληρώθηκε και δεν έγινε συνολική και τεκμηριωμένη δημοσίευση των μέχρι τώρα αρχαιολογικών ευρημάτων. Επισημαίνουμε ότι η εκσκαφή, βάθος 15 μέτρων, θα διαλύσει ό,τι βρεθεί στο «διάβα» της.

Να σημειωθεί και ότι από τη συνεδρίαση του 9μελούς ΔΣ του ΟΑΝΜΑ (27/8) απείχαν τέσσερα μέλη του «λόγω κωλύματος»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πίσω από τους «πανηγυρισμούς»...(13/11/2004)
Προς επίσπευση της καταστροφής(28/7/2004)
Παράνομα, άρχισαν το χτίσιμό του(22/1/2004)
Σωτήρια απόφαση(20/5/2003)
Συγκέντρωση - διαμαρτυρία στου Μακρυγιάννη(10/1/2003)
Αρον, άρον απόφαση καταστροφής(28/11/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org