Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Με δυναμική νίκης η «Συνεργασία για τις Συκεές»

Την υποστήριξη πλατιών λαϊκών μαζών κερδίζει η υποψηφιότητα του Θ. Αποστολίδη

Ο Θεόδωρος Αποστολίδης
Ο Θεόδωρος Αποστολίδης
H δυναμική που αποκτά καθημερινά η παράταξη «Συνεργασία για τις Συκεές», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θεόδωρο Αποστολίδη, είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα δημοτικά πράγματα του Δήμου Συκεών τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Ο Θ. Αποστολίδης είναι σήμερα χωρίς αμφιβολία το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στο δήμο για τους δημοκρατικούς και λαϊκούς αγώνες του. Και η παράταξη που τον στηρίζει κερδίζει την υποστήριξη πλατιών λαϊκών μαζών, «πέρα από όλες τις προσδοκίες», όπως λέει ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Θ. Αποστολίδης είναι δημοτικός σύμβουλος τα τελευταία 12 χρόνια, εκλεγμένος με την παράταξη του προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με την οποία διαφώνησε σοβαρά για την ακολουθούμενη πολιτική και την αδιαφορία της απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και πολύ πριν τις εκλογές αποχώρησε απ' αυτήν.

Η παράταξη που ηγείται στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, το ΣΥΝ, αλλά και πολλούς ανένταχτους αγωνιστές και ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου και μεγάλου μέρους του ΠΑΣΟΚ. Η «Συνεργασία για τις Συκεές» προετοιμάζεται να αναλάβει τη διοίκηση του ιστορικού δήμου. Η εφημερίδα της παράταξης που προβάλλει τις θέσεις της, έχει τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα με στόχο να φτάσει στα χέρια όλων των δημοτών.

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στο δήμο και πιστεύω πως θα το πετύχουμε», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος. «Ενα μοντέλο που να μη στηρίζεται σε έναν άνθρωπο, αλλά σε μια ομάδα ανθρώπων. Να είναι συλλογικό, για να μπορούμε να δίνουμε πιο εύκολα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Ταυτόχρονα να έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτά που δικαιούμαστε από την κεντρική εξουσία». Χαρακτηρίζει «γελοίους» τους ισχυρισμούς του νυν δημάρχου ότι μόνο αυτός μπορεί να αποσπάσει χρήματα από την κυβέρνηση γιατί έχει τις διασυνδέσεις και γνωριμίες και τονίζει: «Τα κονδύλια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνονται στο βαθμό που οι αιρετοί διεκδικούν με συνέπεια και αγωνιστικά με την κινητοποίηση όλων των πολιτών αυτά που δικαιούνται και που παράνομα παρακρατεί η κεντρική εξουσία».

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΤΑ, ο Θ. Αποστολίδης υπογραμμίζει ότι πρέπει «να έχει λόγο και παρέμβαση για όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και όλο το λαό, όχι μόνο για τα καθαρά αυτοδιοικητικά θέματα, αλλά και για το θέμα της ειρήνης, της παιδείας, της υγείας, της απασχόλησης, των ναρκωτικών, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού κ.ά.».

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές Αρμένικα, Πέτρου Λειβαδή, Κάστρα, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της παράταξης. Γι' αυτό μετά την επιδιωκόμενη εκλογή της στη διοίκηση του δήμου θα αναθέσει σε Πανεπιστήμιο την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για όλο το δήμο για τον καθορισμό των εκπαιδευτικών αναγκών κλπ. και θα συζητήσει ανοιχτά με τους κατοίκους των περιοχών για την εξεύρεση μιας λογικής και αποδεκτής λύσης.

Μιλά ακόμα με θέρμη για την ανάγκη πολιτιστικών υποδομών και την ανάπτυξη του αθλητισμού ανάμεσα στους νέους, εντελώς δωρεάν. Για την κάλυψη της έλλειψης εγκαταστάσεων για αθλήματα στίβου, για την πρόταση της παράταξης να αναμορφώσει ένα από τα δύο γήπεδα με την κατασκευή ταρτάν και άλλων εγκαταστάσεων.

Μιλά με αυτοπεποίθηση και πίστη πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, πως μια νέα εποχή θα ξημερώσει για τις Συκεές την επόμενη μέρα των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ