Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επιχείρηση ψηφοθηρίας «κοντά στον πολίτη»

Αντικείμενο της υποκριτικής επίδειξης ενδιαφέροντος έγιναν χτες οι άνεργοι και οι πολίτες, που ταλαιπωρούνται στις εφορίες!

Την ψηφοθηρική και δημαγωγική τακτική της επίδειξης ενδιαφέροντος για τα καθημερινά προβλήματα, με στόχο να ενισχύσει την εικόνα ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη και ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζει ο Κ. Καραμανλής με επιλεγμένες τηλεοπτικές περιοδείες του σε γειτονιές και δημόσιες υπηρεσίες. Χθες ήταν η σειρά του ΟΑΕΔ και της Εφορίας, προκειμένου να σπεκουλάρει στα προβλήματα των ανέργων και στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων στις ΔΟΥ. Ετσι, σε επίσκεψη που έκανε χθες το πρωί στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου ανακάλυψε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ότι «οι άνεργοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ταλαιπωρούνται ώρες ολόκληρες στις ουρές», ενώ ο ΟΑΕΔ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες καθώς υπάρχει «μεγάλη έλλειψη προσωπικού και μηχανοργάνωσης». Δεν παρέλειψε να διαπιστώσει ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο» και η λύση βέβαια είναι να ψηφιστεί η ΝΔ γιατί «είναι απόφασή μας στις 10 Απριλίου (σ.σ. ούτε μια μέρα μετά...) να κάνουμε τη μεγάλη τομή στη Δημόσια Διοίκηση». Ανάλογου περιεχομένου ήταν οι δηλώσεις που έκανε στην ΙΔ' ΔΟΥ Αθηνών, όπου ανακάλυψε ότι «η δομή και η οργάνωση στις οικονομικές υπηρεσίες δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι(!). Προκαλεί τεράστιο κόστος για το δημόσιο και κυρίως αδικίες και ταλαιπωρία στους πολίτες». Και εδώ διατράνωσε την απόφασή του «να θέσουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση και από τις 10 Απριλίου (!) βάζουμε σε εφαρμογή το σχέδιό μας για ένα δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα με την ταχεία ολοκλήρωση του ΤΑΧΙS...».

Οι παραπάνω περιοδείες, όσες προηγήθηκαν, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, εντάσσονται σε μια καλά σχεδιασμένη προεκλογική εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΝΔ, η οποία όπως εκτιμάται στη Ρηγίλλης αποδίδει εκλογικά. Μάλιστα, επικαλούνται δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λεκανοπέδιο, οι οποίες δείχνουν ότι η ΝΔ σημειώνει μια «ανάκαμψη» και τείνει να κλείσει τη μεγάλη ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, κλείνει σήμερα η επιχείρηση της συστράτευσης των διαγραμμένων χωρίς αποτελέσματα, καθώς ο Στ. Μάνος επιλέγει, όπως όλα δείχνουν, την αυτόνομη κάθοδο. «Η ΝΔ προτιμά να χάσει μόνη της», ήταν το σχόλιο συνεργατών του Στ. Μάνου μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Ρηγίλλης για συστράτευση. Σήμερα οι Φιλελεύθεροι θα ανακοινώσουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Αντ. Σαμαράς που επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, τον ενημέρωσε και για τους λόγους που το κόμμα του δε θα κατέλθει στις εκλογές της 9ης Απριλίου. «Ηταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρω», είπε. Απαντώντας στο ερώτημα τι θα ψηφίσουν οι οπαδοί της ΠΟΛΑΝ, περιορίστηκε να πει ότι «οι ψηφοφόροι μας ξέρουν καλά τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας και ως εκ τούτου με αυτά υπόψη και με κριτήριο το καλό της πατρίδας θα ψηφίσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ