Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Οι αντιστασιακοί στηρίζουν τους αγωνιστές υποψηφίους

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ για στήριξη των υποψηφίων Θ. Παφίλη - Σπ. Χαλβατζή και Κ. Τζατζάνη, σε Αθήνα - Πειραιά και όλους τους υποψήφιους που παλεύουν στο πλάι του λαού

Να ψηφίσουν στις εκλογές για υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά το συνδυασμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» με υποψήφιο υπερνομάρχη το Θανάση Παφίλη, για δήμαρχο Αθήνας τον υποψήφιο Σπύρο Χαλβατζή και για δήμαρχο Πειραιά τον Κώστα Τζατζάνη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και όλους τους εργαζόμενους, με χτεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της. Σε όλη την Ελλάδα, τονίζεται, να ψηφίσουν αυτούς που παλεύουν ολόκληρο το χρόνο πλάι στο λαό μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή τους αγωνιστές υποψήφιους που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το Κόμμα της εργατικής τάξης και της Εθνικής Αντίστασης, και από άλλες αγωνιστικές δυνάμεις που συνεργάζονται.

Η ΠΕΑΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου στις εκδηλώσεις στο Χορτιάτη και την αναφορά του στην υποχρέωση των γερμανικών κυβερνήσεων να εξοφλήσουν τις γερμανικές οφειλές και προς τη χώρα μας. Σχετικά, τονίζει ότι «η εκκρεμότητα αυτή υφίσταται 57 ολόκληρα χρόνια και η ΠΕΑΕΑ αγωνίζεται από την ίδρυσή της το 1964, εδώ και 38 χρόνια, για την εκπλήρωσή της, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση και προς τις ελληνικές κυβερνήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος. Ομως η απόρριψη αυτού του αιτήματος από τις γερμανικές κυβερνήσεις, οφείλεται στο ότι καμία μεταπολεμική ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να το διεκδικήσει με σθένος».

Ετσι, αναφερόμενη, ειδικότερα, στα συγχαρητήρια του Μ. Γλέζου, ως προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, η ΠΕΑΕΑ επισημαίνει:

«Σίγουρα όμως ο Μ. Γλέζος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά του ΣΥΝ δε θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και προς τον κ. Σημίτη ή προς κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησής του, ή του ΠΑΣΟΚ γιατί από την αρχή της ανόδου τους στην εξουσία στάθηκαν εχθρικά σ' αυτό το μεγάλο θέμα και με κάθε τρόπο προσπάθησαν να το τορπιλίσουν. Οπως πχ με την ανατροπή της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου και την παρεμπόδιση εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων ελληνικών δικαστηρίων για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Αθήνα... Ενώ ο κ. Σημίτης αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται να δεχτεί σε ακρόαση μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης», για να συζητήσει μαζί τους αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, όπως ακριβώς, ποτέ μέχρι τώρα δε δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ.

«Μ' αυτήν λοιπόν την αναξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει "νεκροθάφτη του θέματος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα", ο ΣΥΝ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη 2002 συνεργάζεται στενά με κοινούς υποψήφιους, σχεδόν, στη μισή Ελλάδα. Ο ΣΥΝ όμως είναι και το κόμμα που προβάλλει ως υποψήφιο υπερνομάρχη, τον Μανώλη Γλέζο»...

Ετσι, τονίζεται, «ο Μ. Γλέζος θα πρέπει να διερωτηθεί, μήπως έχει εμπλακεί σ' ένα φαύλο κύκλο; Ακόμα, αν ληφθεί υπόψη ότι οι σφυγμομετρήσεις της ελεεινής μορφής εμφανίζουν τον Μ. Γλέζο να συγκεντρώνει τριπλάσιο ποσοστό ψήφων από τον υποψήφιο υπερνομάρχη του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, καταλαβαίνει κανείς πως τα όργανα του δικομματισμού αξιοποιούνε την υποψηφιότητα του Γλέζου για να πλήξουν τον κατ' εξοχήν πολιτικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ. Εξάλλου, τον Θ. Παφίλη, τον έχουν εξαφανίσει τελείως από τα ΜΜΕ τους». Καταλήγοντας έτσι η ΠΕΑΕΑ καλεί τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Αντίστασης να στηρίξουν στις εκλογές τους αγωνιστές υποψηφίους του ΚΚΕ -- ιδιαίτερα τους Θ. Παφίλη, Σπ. Χαλβατζή και Κ. Τζατζάνη σε Αθήνα - Πειραιά -- και να καταδικάσουν τα ψηφοδέλτια αυτών που θυμούνται τα προβλήματα του λαού, απλώς, προεκλογικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ