Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Η νομή της εξουσίας το μόνο μέλημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα αναφέρθηκε εκτενώς μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, χτες βράδυ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, καλώντας όσους από το ίδιο βήμα «συνθηματολογούν και κάνουν άγονη μικροπολιτική», να απαντήσουν στο ερώτημα: «Μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 και τη λήξη του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης το 2006, τι θα κάνουμε; Επί πόσο χρόνο ακόμη πιστεύουμε ότι μπορούμε να κρύβουμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό;».

Οπως ανέφερε αποτελεί έσχατο και χυδαίο λαϊκισμό το να αρνείται κανείς τις συνέπειες των επιλογών του, προσπαθώντας να τις μεταθέσει στους ώμους άλλων, όπως γίνεται σήμερα από την πλευρά κυρίως της κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι «με ευχολόγια, με επικοινωνιακή πολιτική, με διαπλοκή και φιέστες δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, ούτε και καλύπτονται οι ευθύνες των δύο μονομάχων του δικομματισμού, που οδήγησαν σε αδιέξοδα την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Ο Δ. Τσοβόλας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «μετά την ένταξη στο ευρώ οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και τέθηκε νέος στόχος υπερδεκαετής. Τα θύματα φυσικά πάλι τα ίδια, τα οποία στο όνομα της πραγματικής αυτή τη φορά σύγκλισης θα έπρεπε να δεχτούν και νέες θυσίες. Να παραιτηθούν δηλαδή από όλα τα κεκτημένα. Ενώ τόνισε ότι μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μη χαθεί η εξουσία, ενώ αντίστοιχα η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει ως ώριμο φρούτο να καταρρεύσει η κυβέρνηση για να κυβερνήσει στη συνέχεια υλοποιώντας την ίδια πολιτική.

Ο Δ. Τσοβόλας περιέγραψε με μελανά χρώματα και το διεθνές περιβάλλον, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο, με την ύφεση αφενός που εμφανίζουν χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία αλλά και τον «αμερικανικό παγκόσμιο πόλεμο δήθεν κατά της τρομοκρατίας, που στην πραγματικότητα κρύβει την επιθυμία τους για την παγκόσμια ηγεμονία τους, για την αφαίρεση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και τελικά για την καθυπόταξη των λαών».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ανέφερε πως «είναι καιρός την ευημερία των αριθμών, που ούτε αυτή επιτεύχθηκε, παρά τις μακροχρόνιες θυσίες των πολλών, να αντικαταστήσει η ευημερία του ανθρώπου» και σημείωσε πως «για μια τέτοια κοινωνία αξίζει και πρέπει να αγωνιστούμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ