Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική

Το ψηφοδέλτιό της με υποψήφιο νομάρχη τον Μιχάλη Φαρσάρη παρουσίασε χτες στο Ηράκλειο η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.--

«Στις εκλογές του Οκτώβρη κρίνονται όλοι. Κυρίως όμως θα κριθούν οι δύο αντιλήψεις: Η αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση "κλεισμένη" στα όρια που θέτει η εκάστοτε εξουσία, διαχειριστή της κυρίαρχης αντίληψης. Και, από την άλλη, η λογική - αντίληψη της ΝΑΣ που θέλει την Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, της αποφασιστικής αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο».

Με αυτά τα λόγια, ο Μάνθος Καλογεράκης, μέλος της Γραμματείας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ηρακλείου, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και τους υποψήφιους συμβούλους της κίνησης που με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Μιχάλη Φαρσάρη, θα δώσουν τη μάχη των Νομαρχιακών Εκλογών στις 13 του Οκτώβρη.

Ο Μάνθος Καλογεράκης επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές «ο κρατικός μηχανισμός, οι συνδυασμοί των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε επίσημοι είτε ανεπίσημοι, έχουν ξαμοληθεί παντού για να υποκλέψουν ή να εκβιάσουν ψήφους, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Ποντάρουν στον πόνο του γονιού να λύσει το πρόβλημα του άνεργου παιδιού του. Ταυτόχρονα, επιχειρούν να αναβιώσουν τα αντι-ΠΑΣΟΚ και τα αντι-Νεοδημοκρατικά σύνδρομα για να εγκλωβίσουν και πάλι τον ψηφοφόρο».

Αντίθετα, η παράταξή μας, τόνισε, έχει θέσει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια ψήφου και καλεί τον κάθε ή την κάθε ψηφοφόρο να πάει στην κάλπη με βάση αυτά, στηρίζοντας τις δυνάμεις αυτές που θα αγωνιστούν για όλα όσα τους ανήκουν, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «η ΝΑΣ και ο συνδυασμός της συνδέουν τη μάχη των εκλογών με την προσπάθεια συμπαράταξης και συνεργασίας όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων του νομού και της κοινωνίας ολόκληρης, που εναντιώνονται στην κυρίαρχη πολιτική γενικά και ειδικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ολο το προηγούμενο διάστημα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη συνεννόηση με ορισμένες τουλάχιστον δυνάμεις που εμφανίζονταν, έστω διαφορετικές. Δυστυχώς κυριάρχησε στα ηγετικά τους στελέχη η συναλλαγή με τις δυνάμεις του κατεστημένου ή διάλεξαν το δρόμο του μοναχού καβαλάρη», επισήμανε με νόημα ο ομιλητής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Μιχάλης Φαρσάρης, παρουσιάζοντας τα ονόματα των υποψηφίων.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου», ο Μιχάλης Κασαπάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αλικαρνασσού, ο Μιχάλης Σαμαρείτης, πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ και ο Σταμάτης Μαθιουδάκης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ