Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να ενσωματώσει στην εγχώρια πολιτική ζωή της χώρας το νέο δόγμα της ασφάλειας, που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες προηγμένες χώρες της Δύσης. Αυτή η στροφή του κ. Σημίτη αποκαλύπτει τις βαθύτερες διεργασίες που συντελούνται στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο και θεωρείται προάγγελος εξελίξεων στο μέλλον» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΤΟ ΧΡΕΟΣ... «Η παράδοση στις αστυνομικές αρχές του Δ. Κουφοντίνα, του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη", δεν είναι βέβαιο πως κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της ένοπλης εγκληματικής βίας με δήθεν πολιτικά ελατήρια... Το χρέος του Κράτους προς τον Ελληνικό Λαό είναι να επαναφέρει και να διατηρήσει την τάξη και την ασφάλεια σε μια Πολιτεία που πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας. Πράγμα που ακόμη δεν συμβαίνει...» (Στ. Ψυχάρης - ΒΗΜΑ της Κυριακής).

Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΜΙΛΕΡ: «Μεταξύ των επίσημων ακροατών της ομιλίας του Κώστα Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ήταν και ο Τόμας Μίλερ. Κυβερνητικός παράγων, καθισμένος λίγα καθίσματα παραπέρα, είδε τον Αμερικανό πρέσβη να χειροκροτεί δύο φορές. "Η πρώτη", λέει, "ήταν όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τρομοκρατία. Η δεύτερη στο τέλος της ομιλίας". Το γεγονός δεν είναι χωρίς συμβολισμό» (Δημ. Μητρόπουλος - ΝΕΑ).

«ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ»: «Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Βρετανοί θεωρούν ότι η σύλληψη του Δημ. Κουφοντίνα κλείνει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, την ιστορία όχι μόνο της 17Ν αλλά και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα... Οι Αμερικανοί βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Γι' αυτούς ο ΕΛΑ και οι σχέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» (Τάκης Μίχας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ