Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «φιλοσοφική» συζήτηση

Με φυτεμένη τη λέξη «σοσιαλισμός» στην τρομοκρατημένη δήλωσή του, ο αποσυρόμενος εκτελεστής τράβηξε για τελευταία (;) φορά τη σκανδάλη και χτύπησε. Βάρεσε κατακούτελα τη νοημοσύνη μας. Τάχα μου πως θα πειστούμε ότι επανάσταση και τρομοκρατία είναι ένα και το αυτό. Βάρεσε κατάστηθα τις αγωνιστικές αρχές των διαδηλωτών, που υποδέχονταν στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό - προπομπό της επίσημης ΝΑΤΟικής κατοχής, που σχεδιάστηκε για την πόλη και τη χώρα. Πέτυχε να πείσει τα αγοραία σκυλιά της κατευθυνόμενης πληροφόρησης να γαυγίζουν όλα μαζί πως ο «ήρωας της αξιοπρέπειας ηττήθηκε». Γιατί, αν δεν καθίσουν όλες αυτές οι κεντήστρες της επικοινωνίας να φιλοτεχνήσουν έναν ήρωα των συνωμοτικών παρακρατικών διαδρόμων, πώς θα δικαιολογήσουν τα διάφορα Αβε Καίσαρα στους ...διώκτες.

Γι' αυτά τα σοβαρά λαϊκά ζητήματα, ο καθεστωτικός τρομοκράτης άνοιξε φιλοσοφική συζήτηση με τους εισαγγελείς και τους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Είναι το μεγαλείο της κυρίαρχης πολιτισμικής αντίληψης περί φιλοσοφίας. Γιατί, βεβαίως, κατά δήλωση του στοργικού τρυφερού μελισσοκόμου, η φιλοσοφία είναι το ζητούμενο σ' αυτήν την υπόθεση της «17 Ν» (Ν όπως ντροπή).

Νομιμοποιούμαστε, σύντροφοι, να οργιστούμε πλέον μ' αυτήν την αντιτρομοκρατική σκηνοθεσία των Κουφοντίνων εισαγωγής. Η οικονομία του τόπου είναι σε τρομοκρατικά για το λαό Τάρταρα. Η Παιδεία σέρνεται σα σκουλήκι, αναζητώντας χορηγούς για να σωθεί. Η Δικαιοσύνη ξεθεμελιώνει τις αρχές της, για να προσαρμοστεί σε αμερικάνικα πρότυπα. Και να μοιάζει νομοθετημένα ολοένα και περισσότερο με σίριαλ δικαστικά, σαν κι αυτά που χρόνια παίζονται στα κανάλια. Η Υγεία αρρωσταίνει τους δικαιούχους της. Η αγροτική παραγωγή εξαθλιώνεται, πνιγμένη σε πλημμύρες κοινοτικών αποφάσεων και οδηγιών. Ο κεντρικός καπιταλιστικός σχεδιασμός για τη χώρα Ελλάς έχει αποτύχει σε τέτοιο βαθμό, που επιστρατεύει τρομοκράτες σε ρεσάλτο, για να δικαιολογήσει το πολιτικό και κοινωνικό ναυάγιο και να διατηρήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, που δουλεύουν στο φουλ για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη ανταρσία στο καράβι.

Η θάλασσα εργαζόμενος λαός φούσκωσε επικίνδυνα. Ετσι, την ώρα που οι τρομοκράτες φιλοσοφούν, εμείς στα πεζοδρόμια πια γινόμαστε σοφότεροι στη δράση.

Στη μεγάλη φυλακή της ιστορίας, οι σημερινοί τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες συνεταίροι της εκτροπής από τα λαϊκά κεκτημένα θα φιλοσοφούν όσο θέλουν. Εξόδοις μας. Αλλά ακίνδυνοι πια και ως θεσμοί και ως ήρωες της αθλιότητας των πονηρών ημερών.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο μπεστ Γκαγκάριν...(2005-11-27 00:00:00.0)
Ψέματα(2005-07-22 00:00:00.0)
«Ο τρελός Πιερό»(2004-07-24 00:00:00.0)
Ευτελίζουν τον ΟΗΕ(2003-02-09 00:00:00.0)
Ολοκληρωτική η νοοτροπία του πρωθυπουργού(1999-03-06 00:00:00.0)
Η νέα ευρωπαϊκή φάρμα(1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ