Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τον «υποδέχτηκαν» όπως αρμόζει σε κατακτητή

Aντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο χτες το βράδυ

Motion Team

Αγωνιστικά, μαχητικά, με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας υποδέχτηκε χτες βράδυ ο λαός της Θεσσαλονίκης τον πρωθυπουργό της «φιλολαϊκής κυβέρνησης» που κινητοποίησε 6.000 πάνοπλους αστυνομικούς για να τον φυλάνε. Τον πρωθυπουργό που αρνήθηκε να δει τους εκπροσώπους του μαζικού λαϊκού κινήματος επειδή... δεξιωνόταν στο Γ' Σώμα Στρατού όπου εδρεύει το νέο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.

Το αντιπολεμικό κίνημα της Θεσσαλονίκης μαζί με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, διαμήνυσε με πάθος και αποφασιστικότητα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να γίνει η Θεσσαλονίκη πραγματικό λιμάνι φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο χώρο της Καμάρας, ο Ν. Ζώκας, γραμματέας της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, βροντοφώναζε τις απαιτήσεις του λαού, ενώ την ίδια ώρα ο Κ. Σημίτης μέσα από τη ΔΕΘ έκανε τις δικές του εξαγγελίες για τη συνέχιση της λιτότητας, μεγαλύτερο ξεχαρβάλωμα της Παιδείας, χειρότερο ξεκλήρισμα των αγροτών, περισσότερη ακρίβεια.

Το κίνημα απαντούσε: «Αυτή η πολιτική με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί. Δε θέλουμε νέα στρατηγεία. Λέμε όχι στην εγκατάσταση νεοταξικών μηχανισμών στην πόλη μας και στη χώρα μας».

Μαζί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝίκη Τώρα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη, να απαιτούν: «Το Στρατηγείο να γίνει Δημαρχείο». Εκεί και ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΥ Γ. Ρόκος. Συμπαραστάτες στις διεκδικήσεις του λαού και όχι χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής όπως οι συνυποψήφιοί τους που έτρεξαν να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό.

Οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν με πορεία και με προορισμό το Γ' Σώμα Στρατού. Διαδήλωναν την αντίθεσή τους στον νέο πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ. Από Εγνατία, Εθνικής Αμύνης παράλληλο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη συνέχεια παραλιακή λεωφόρο και μετά προς τα πάνω με στόχο να φτάσουν το νέο ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Σε όλη τη διαδρομή διαδήλωναν «κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».

Μπροστά στο φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το Γ' Σώμα Στρατού, αντιπροσωπεία του αντιπολεμικού κινήματος ζήτησε να επιδώσει ψήφισμα στον Κ. Σημίτη. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης με προορισμό αυτή τη φορά στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη, όπου μικρή ομάδα αδιόριστων καθηγητών και φοιτητών, δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ. Στη διάρκεια των μικρής έκτασης επεισοδίων έγιναν και δύο συλλήψεις.

Η μεγάλη διαδήλωση των φιλειρηνικών οργανώσεων, έφτασε στο σημείο και απαίτησε από την αστυνομία την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Αμέσως μετά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μεγάλο αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική η συγκέντρωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο(2017-12-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-09-09 00:00:00.0)
Να γίνουμε το αντίπαλο δέος στην κοινωνία της εκμετάλλευσης(2002-09-17 00:00:00.0)
Σήμερα βροντοφωνάζουν την εναντίωσή τους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων(2001-09-07 00:00:00.0)
Θα τον υποδεχτούμε όπως του ταιριάζει(2001-09-05 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ