Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΝΕΝ
Με τις «πλάτες» των εφοπλιστών

Οι διάτρητες, διαβλητές, παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ στη χτεσινή Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που ήρθαν σαν συνέχεια της ωμής παρέμβασης των εφοπλιστών, όχι μόνο αμαύρωσαν τη διαδικασία, αλλά επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά το ρόλο της πλειοψηφίας και του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογιώργου. Ωστόσο, οι ναύτες αντιστάθηκαν και παρά τις αφόρητες πιέσεις και τους εκβιασμούς ενίσχυσαν τον «Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών», προαναγγέλλοντας μια ανάλογη και καθοριστική απάντηση στις αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης του σωματείου.

Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν είναι η φαλκίδευση των πρακτικών, καθώς ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ συμπεριέλαβε το όνομα μόνο ενός από τους τρεις αναπληρωματικούς που εξελέγησαν από τον «Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών» (ΑΣΝ)! Στη Γενική Συνέλευση ψήφισαν 181 και βρέθηκαν 179 έγκυρα και 2 λευκά. Ο ΑΣΝ έλαβε 51 ψήφους και τη μία από τις τρεις έδρες στην εφορευτική, ενώ η πλειοψηφία έλαβε 128 ψήφους και τις υπόλοιπες δύο έδρες. Από τον ΑΣΝ προήλθαν και τρία αναπληρωματικά μέλη.

Αυτό όμως είναι μόνο ένα δείγμα της πρακτικής της πλειοψηφίας, καθώς στελέχη του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» καταγγέλλουν ένα πλήθος ενεργειών που κατά παράβαση του καταστατικού και των δημοκρατικών αρχών έπληξαν τη Γενική Συνέλευση.

Υπήρξαν άτομα που ψήφισαν χωρίς να προσκομίσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της ιδιότητάς τους, κάτι που συνεχίστηκε και μετά τη σχετική ένσταση του ΑΣΝ, ενώ οι ομιλίες έγιναν μετά την ψηφοφορία! Στελέχη του συνδυασμού θεωρούν ότι είναι σοβαρές και οι ευθύνες της δικαστικής αντιπροσώπου και θέτουν το ερώτημα εάν ο ρόλος ενός δικαστικού αντιπροσώπου είναι η τήρηση του νόμου και του καταστατικού ή το αντίθετο.

Χαρακτηριστική ήταν και η στάση του Α. Νταλακογιώργου, ο οποίος αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας στη σφοδρή κριτική του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών», επέλεξε το δρόμο της όξυνσης και της συνεχούς πρόκλησης, σε βαθμό που ανάγκασε τον πρόεδρο της ΓΣ να του υποδείξει να αλλάξει συμπεριφορά, κάτι που αγνόησε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις νέες άθλιες μεθοδεύσεις της ομάδας Νταλακογιώργου (5/12/2018)
Να μη νομιμοποιήσουν οι ναύτες τις αρχαιρεσίες - παρωδία στην ΠΕΝΕΝ (9/10/2018)
Ο οργανωμένος αγώνας έφερε αποτελέσματα (31/7/2010)
Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο (2/3/2010)
Ταξική συσπείρωση για να καθαρίσει η σαπίλα (2/10/2003)
Αθλιες μεθοδεύσεις καταγγέλλει ο ΑΣΝ (4/11/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org