Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΑΖΟΓΛΟΥ
Ηρθε η ώρα για την αλλαγή στη Δραπετσώνα

Η πόλη των εργαζομένων, της προσφυγιάς και των δημοκρατικών αγώνων θα αναδείξει τη δημοτική αρχή που θα την εκφράζει

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου
Στη Δραπετσώνα ήρθε η ώρα ο λαός να βάλει τέλος στην καταστροφική πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής και να αναδείξει νέα. Ετσι ώστε ο δήμος, με συλλογική σκέψη και δράση και το λαό σε πρωταγωνιστικό ρόλο, θα αγωνίζεται για τα πραγματικά προβλήματα, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, χωρίς χαράτσια και πρόσθετες φορολογίες.

Η απόφαση αυτή του λαού φάνηκε από την υποδοχή που είχε προχτές το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης», Νίκος Μπεάζογλου, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Κίνησης, στη συνοικία των Λιπασμάτων και του Αγίου Παντελεήμονα.

Γιατί οι κάτοικοι της περιοχής δεν ξέχασαν πως η παρέμβαση της Κίνησης άνοιξε το δρόμο για αναβάθμιση της συνοικίας τους. Με τη μετατροπή της 25ης Μάρτη από δρόμο ταχείας και βαριάς κυκλοφορίας σε τοπικής σημασίας, το πάρκο μπροστά στο ΙΚΑ, την επιβολή της λύσης του παραλιακού δρόμου, την παρεμπόδιση της επέκτασης του εργοστασίου λιπασμάτων, που άνοιξε την προοπτική της ανάπλασης, στην οποία αναφέρονται όλοι σήμερα.

«Η σημερινή δημοτική αρχή με την αδιαφορία της κατόρθωσε, να χάσουμε την ευκαιρία να ξεκινήσει η ανάπλαση, ο παραλιακός να σταματήσει, το γήπεδο και ο βοηθητικός χώρος να παραμείνουν διαλυμένα πάνω από τρία χρόνια, το πάρκο και το διατηρητέο Πέτρινο να είναι καταστραμμένα και λεηλατημένα και τα πάρκα και οι παιδικές χαρές εγκαταλειμμένες», επισήμανε ο Ν. Μπεάζογλου. Και σαν να μη φτάνει αυτό, την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, «η δημοτική αρχή μεθοδεύει συνειδητά την πώληση των αγροτικών αποθηκών, έκτασης επτά στρεμμάτων, για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να μη χαθεί και αυτός ο ελεύθερος χώρος, τον χαρακτήρισε, μαζί με το αθλητικό κέντρο, χώρο πράσινου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Η απόφαση αυτή όμως του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει πάρει το δρόμο που πρέπει για να αποτρέψει κάθε πώληση».

«Θέλουμε δουλιά», ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που - μαζί με τα τοπικά ζητήματα που τους απασχολούν - έθεταν οι κάτοικοι, ντόπιοι αλλά και ξένοι εργάτες που πήγαν στη Δραπετσώνα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. «Ο δήμος από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά οι άνεργοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη λογική του ρουσφετιού και της εκμετάλλευσης όπως κάνει η σημερινή διοίκηση», είπε ο Ν. Μπεάζογλου. «Οι όποιες προσλήψεις όμως γίνουν από εμάς θα γίνουν με αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και μαζί με όλο το λαό θα παλέψουμε για την αύξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο Ν. Μπεάζογλου αναφέρθηκε στην κατάσταση χρεοκοπίας που βρίσκεται σήμερα ο δήμος, με το συνολικό χρέος να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, στην αύξηση κατά 500% των τελών καθαριότητας, 150% στο δημοτικό φωτισμό και στην επιβολή χαρατσιών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η Πρόνοια. «Χωρίς ούτε μια φορά - όπως επισήμανε - να έχει κάνει δημόσιο απολογισμό». Τόνισε δε πως «η διοικητική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση και η οικονομική εξυγίανση θα είναι το πρώτο μέλημα της Κίνησης». Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την επανασύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων με την εκχώρηση ουσιαστικών και αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε ό,τι αφορά στα προβλήματα της συνοικίας, ώστε ο λαός να αποφασίζει μαζί με τη δημοτική αρχή και παράλληλα να την ελέγχει στο έργο της.

«Ολοι εμείς που ζούμε καθημερινά και αγαπάμε τη Δραπετσώνα, μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να τη βγάλουμε από το τέλμα και τη στασιμότητα», τόνιζε σε κάθε στάση της περιοδείας του ο Ν. Μπεάζογλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου(2007-03-06 00:00:00.0)
Στη μάχη του Β' γύρου για αγωνιστική δημοτική αρχή(2006-10-16 00:00:00.0)
«Ανάπλαση» της παραλίας προς όφελος συμφερόντων(2003-11-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ψήφο αγώνα(2002-09-28 00:00:00.0)
Ο Ν. Μπεάζογλου στη Δραπετσώνα(2002-04-18 00:00:00.0)
Καταστροφικές οι αποφάσεις Λαλιώτη(1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ