Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
«Ψηφιακές» ανακατατάξεις

Ανακατατάξεις προβλέπεται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο χώρο της συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης. Ηδη έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για συγχώνευση ή συνεργασία της «Alpha Digital» με τη «NetMed». Οι λόγοι της επιδίωξης της συνεργασίας είναι φυσικά οικονομικοί και κυρίως έχουν να κάνουν με τη μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων και τις οφειλές προς τις ΠΑΕ.

Η «Alpha Digital», που έχει τα δικαιώματα της προβολής των εντός έδρας αγώνων των μεγάλων αλλά και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων με ανακοίνωσή της διέψευσε τις φήμες ότι θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «κανείς από τους μετόχους δεν επιθυμεί την πτώχευση». Οι συζητήσεις για τη συγχώνευση των δύο συνδρομητικών ψηφιακών εταιριών γίνονται σε περίοδο που ξεκινούν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Α', Β' και Γ' Εθνικής. Η «Alpha Digital» ανακοίνωσε πως «συνεχίζει τη λειτουργία της» και πως το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου θα μεταδώσει κανονικά τους προγραμματισμένους αγώνες. Αναφέρει επίσης, πως συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη «Netmed» για «πιθανή συνεργασία» και πως μετά τη λήξη των συζητήσεων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Ηδη και ο ΑΝΤΕΝΝΑ συνεργάζεται με τη «Netmed», αφού ως γνωστό η ΝΟVΑ μετέδιδε ζωντανά κάθε μέρα και για 23 ώρες την «καθημερινότητα» των εγκλείστων του «Big Brother».

Σε περίπτωση συνεργασίας ή συγχώνευσης των δυο συνδρομητικών τηλεοράσεων, θα πρέπει να λυθούν και ζητήματα που αφορούν τους συνδρομητές. Η «Netmed» έχει ανακοινώσει αύξηση της μηνιαίας συνδρομής, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει και με τους αποκωδικοποιητές των δύο συνδρομητικών ψηφιακών τηλεοράσεων, σε περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ