Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπροστά στις δημοτικές εκλογές

Βρισκόμαστε, ήδη, μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που γίνονται σε 50 μέρες από σήμερα, στις 13 του Οκτώβρη. Οι εταίροι του δικομματισμού - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο. Επιδιώκουν σιωπηρά να φθάσουμε στις εκλογές χωρίς, αν είναι δυνατόν, να γίνει ουσιαστική συζήτηση, ακριβώς γι' αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και επιλογές τους που ρημάζουν τη λαϊκή οικογένεια. Γιατί ξέρουν πως αν οι εργαζόμενοι ψηφίσουν, καταδικάζοντας αυτές τις πολιτικές και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν, τότε θα τα βρουν... μπαστούνια το επόμενο διάστημα, στην επιχείρηση υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τους υποψηφίους τους, αξιοποιώντας τους λογής προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και μέσα (ΜΜΕ κλπ.) που διαθέτουν περιορίζονται σε δημόσιες σχέσεις και ανούσιες «αντιπαραθέσεις» για το θεαθήναι. Επιδιώκουν, έτσι, να ρίξουν ξανά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ώστε να αποφύγουν την καταδίκη τους. Ομως οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις και πρώτα απ' όλους οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, έχουμε χρέος να τους αποκαλύψουμε! Να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τα χειρότερα που ετοιμάζουν και να χαλάσουμε τα σχέδιά τους. Και, τελικά, να συμβάλουμε στην ανατροπή της πολιτικής που παράγει: ανεργία, ακρίβεια με ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις, ξεχαρβαλωμένη Παιδεία και Υγεία στο έλεος των ιδιωτών, που κατεδαφίζει κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα του λαού.

Καθώς λοιπόν μπήκαμε στη στροφή για την τελική ευθεία με το τέλος του καλοκαιριού, όλοι οι δραστήριοι άνθρωποι, οι αγωνιστές, οι φίλοι και οπαδοί, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουμε χρέος άμεσα, από σήμερα κιόλας, να δραστηριοποιηθούμε για την προβολή και στήριξη των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις. Με σχέδιο και στόχο να φθάσουμε και στον τελευταίο φίλο και γνωστό, σε όλους τους εργαζόμενους στη γειτονιά και τα σοκάκια, στους τόπους δουλιάς, να μιλήσουμε για τους αντιλαϊκούς στόχους και πολιτικές του δικομματισμού και για την ανάγκη αντίδρασης σ' αυτούς και σε όσους τους σιγοντάρουν και μπαίνουν εμπόδιο στην πραγματική ριζοσπαστική μετατόπιση των εγκλωβισμένων ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να μιλήσουμε για την ανάγκη άμεσα να ενισχυθούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, πρώτα πρώτα με την πλαισίωσή τους με καταξιωμένους αγωνιστές, με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, για να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού.

Είναι καθαρό πως οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να δημιουργήσουν ένα άλλο πολιτικό κλίμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και να γίνει ένα σημαντικό βήμα για τις μεγάλες ανατροπές και τη διεκδίκηση φιλολαϊκής πολιτικής και μέτρων. Αυτός ο στόχος, όμως μπορεί να προωθηθεί, αν ενισχυθούν ουσιαστικά οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ στις εκλογές. Αν εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές δήμαρχοι - νομάρχες και δημοτικοί - νομαρχιακοί σύμβουλοι πρωτοστάτες και στήριγμα των λαϊκών αγώνων. Γι' αυτό χρειάζεται γενικό ανασκούμπωμα. Να συνδέσουμε, λοιπόν, την προσπάθεια για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων με τη μεγάλη μάχη των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να κερδηθούν από τις λαϊκές δυνάμεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριπλασιάστηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ(2012-04-12 00:00:00.0)
Τέτοια αντεργατικά διατάγματα θα ακυρωθούν στην πράξη(2007-06-29 00:00:00.0)
Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών(2006-10-22 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη του β΄ γύρου σε Καρδίτσα, Τύρναβο, Κοιλάδα(2006-10-17 00:00:00.0)
Ούτε στους μπλε ούτε στους πράσινους «μανδύες»(2006-05-09 00:00:00.0)
Η ελπίδα των ΕΒΕ στην ήττα του δικομματισμού(1996-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ