Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλοπή οπλισμού από στρατιωτική μονάδα στην Κω

Κλοπή σημαντικού αριθμού οπλισμού διαπιστώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε στρατιωτική μονάδα της Κω. Με επίσημη ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), πιστοποίησε το πρωί του Σαββάτου, την «απώλεια οπλισμού από τη στρατιωτική μονάδα "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος"» του ακριτικού νησιού.

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από την πόλη της Κω, στην περιοχή Λινοπότης, πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν επιβεβαιωθεί από καμιά επίσημη στρατιωτική αρχή, φέρεται ότι από την αποθήκη υλικού λείπουν τρία τουφέκια G3, τρία οπλοπολυβόλα τύπου ΗΚ-11 και 17 45άρια πιστόλια. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κλοπή έγινε μετά την περασμένη Τετάρτη, με τη μέθοδο του ριφιφί. Σύμφωνα, πάντα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, στρατιωτικό περίπολο διαπίστωσε ότι υπήρχε σπασμένο λουκέτο στην αποθήκη ιματισμού δίπλα στην αποθήκη με το πολεμικό υλικό, στην οποία εισέβαλαν οι δράστες και, διανοίγοντας τρύπα, μπήκαν στην αποθήκη και αφαίρεσαν τα όπλα. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες κατά την έξοδό τους από το Στρατόπεδο φαίνεται ότι άφησαν πίσω τους ένα από τα κλεμμένα G3.

Επίσης, πληροφορίες, από στρατιωτικές πηγές, αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη αποθήκη είχε γίνει επιθεώρηση υλικού από τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ πριν από δέκα μέρες. Εντονη ήταν τέλος, η φημολογία που κυκλοφόρησε ότι είχε παρατηρηθεί κίνηση ενός αυτοκινήτου έξω από το στρατόπεδο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα είχαν αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν νέα σενάρια, συσχετισμού της κλοπής των όπλων με τα «περί τρομοκρατίας» και «υπόπτων» από τα ΜΜΕ...

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για διακοπές, μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός μετέβη στο στρατόπεδο, όπου διεξάγονται έρευνες από τη μονάδα και κλιμάκιο του Στρατού για το χρόνο και τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η κλοπή. Στην Κω μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΣ στους χώρους της αποθήκης κλιμάκιο της σήμανσης, για τη διενέργεια ερευνών για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων των δραστών.

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία καθ' όλη τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση πέρα από την αρχική του ΓΕΣ που διαπίστωνε την «απώλεια οπλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ