Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Χόρχε Μπάτλε

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οταν η κρίση ξέσπασε στην Αργεντινή ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χόρχε Μπάτλε, δήλωσε ότι ήταν φυσικό επόμενο για μια χώρα όπου οι κάτοικοί της είναι κλέφτες και απατεώνες, σε τέτοιο βαθμό που φοβάσαι να τους δώσεις το χέρι σου για να μην το χάσεις. Ολα αυτά, δημοσίως και μπροστά στις κάμερες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN!

Αντιμέτωπος με την οργή του Προέδρου της Αργεντινής, με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγνώμη... Είναι άγνωστο εάν τα κροκοδείλια δάκρυα έπεισαν τους Αργεντίνους. Πάντως, ο Μπάτλε δε δείχνει την ίδια ευθυκρισία και ευαισθησία να εμφανιστεί ενώπιον του λαού της χώρας του και να ζητήσει συγνώμη από τους συμπολίτες του που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Εννοείται, ότι οι Ουρουγουανοί αξιωματούχοι αποδίδουν τις ευθύνες της σημερινής οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή και πάλι, ενώ γονυπετείς εκλιπαρούν Ουάσινγκτον και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για νέο δάνειο...

Ουδείς δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ ότι αυτή η πολιτική δανεισμού και αναγκαστικής-απολυταρχικής εφαρμογής των επιταγών του ΔΝΤ και της ΠΤ, για ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα για τη δημιουργία της οικονομίας της αγοράς που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την αποπληρωμή τους, είναι που τις οδήγησε στη χρεοκοπία. Χρεοκοπημένες πια και με το φυσικό πλούτο της χώρας σε ξένα χέρια, οδηγούνται στη λαιμητόμο της κοινής αγοράς, της ALCA.

Ομως, οι λαοί δε φαίνονται διατεθειμένοι να σκύβουν άλλο το κεφάλι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ