Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή πάλη και «17 Ν»

Ενας μηχανισμός (η «17Ν»), που, αν δεν κατασκευάστηκε από μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιήθηκε ή αξιοποιήθηκε από αυτές. Ενας μηχανισμός, που εξυπηρέτησε όσο μπορούσε την αστική δημοκρατία (δήθεν καταπολεμώντας την). Ενας μηχανισμός, που, η εξάρθρωση των όποιων κρίκων του, έδωσε νέο έναυσμα για μια νέα αντικομμουνιστική, αντισοσιαλιστική επίθεση, καθώς και για μια νέα επιχείρηση εξαγνισμού του ιμπεριαλισμού. Ενας τέτοιος μηχανισμός, λοιπόν, που η ανίχνευση των συνολικών στόχων του βρίσκεται ακόμη στην αρχή, από την πλευρά όσων επιχειρούν φιλολαϊκές αναλύσεις, ένας τέτοιος μηχανισμός συνεχίζεται (και θα συνεχίζεται) να αξιοποιείται, κατά κόρον, για μια άνευ προηγουμένου ιδεολογική τρομοκρατική επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος. Ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος, αλλά και με άμεσες πτυχές: Ενίσχυση του νομοθετικού κατασταλτικού μηχανισμού με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας, προετοιμασία του εδάφους ενόψει της επίθεσης κατά του Ιράκ, χτύπημα των αντιιμπεριαλιστικών διαθέσεων πλατιών λαϊκών δυνάμεων και άλλα...

1. Είναι χαρακτηριστική η λυσσαλέα αντίδραση δημοσιογράφων, πολιτικών και αναλυτών στην εκτίμηση - πεποίθηση του ΚΚΕ και πολλών πολλών άλλων (κυρίως μέσα στο λαό) σχετικά με τη σύνδεση της «17Ν» με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και των ντόπιων παραρτημάτων τους. Για το θέμα αυτό οι παραπάνω δεν εκφράζουν απλώς την αντίθετη άποψή τους. Εκρήγνυνται, προκαλούν, ως θιγμένοι! Δείχνουν μια αφόρητη ενόχληση και ζητάνε αποδείξεις (sic), παρότι:

  • Δεν αγνοούν τη γνωστή δήλωση Μπους για τη σχέση της CIA με τρομοκρατικές οργανώσεις.
  • Γνωρίζουν ότι και οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» στην Ιταλία είχαν διαβρωθεί από ιμπεριαλιστικές μυστικές υπηρεσίες.
  • Γνωρίζουν τη συνέντευξη Σκουλαρίκη στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» (28/7/2002), στην οποία υπάρχουν σαφέστατες αιχμές για τη CIA.
  • Αντιλαμβάνονται ότι ανθρώπους σαν τον Γουέλς, τον Σόντερς, μόνο άνθρωποι επαρκώς πληροφορημένοι μπορούσαν να εκτελέσουν.
  • Γνωρίζουν ότι στο παρελθόν οι παράνομοι κομμουνιστές έπεφταν στα χέρια των διωκτών τους παρά την εμπειρία τους στην παράνομη δράση. Ενώ ετούτοι (της «17Ν») δρούσαν επί 27 χρόνια ως καουμπόηδες στο Τέξας και κανείς δεν έπαιρνε είδηση!..

Ωστόσο, οι ίδιοι που επιτίθενται στο ΚΚΕ, στο μόνο δηλαδή κόμμα που μιλάει για τις μυστικές υπηρεσίες, είναι έτοιμοι να δεχτούν (και να το κάνουν όπλο τους) ότι η Στάζι είχε δεσμούς με τη «17Ν»! Που σημαίνει ότι αρνούνται την ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών μόνο στο βαθμό που πρόκειται για τις υπηρεσίες του καπιταλισμού!!

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι:

  • Κανένα στοιχείο δεν έχει υπάρξει που να δείχνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των σοσιαλιστικών χωρών (ή έστω μιας) είχαν υποστηρίξει τρομοκρατικές οργανώσεις! Αντίθετα, όλα δείχνουν (και το γνωρίζουν) ότι τα σοσιαλιστικά κράτη είχαν εχθρούς τους τις όποιου τύπου τρομοκρατικές οργανώσεις (βλέπε π.χ. την Αλ Κάιντα) και φίλους τους τους λαούς που μάχονταν κατά του ιμπεριαλισμού.
  • Γνωρίζουν ότι τα Αρχεία της Στάζι έπεσαν στα χέρια των ΗΠΑ. Αυτό φτάνει!

Κι έτσι, ακούγεται και τούτο το απίθανο: «Μα, αν υπήρχε σχέση της "17Ν" με μυστικές υπηρεσίες, δε θα έλεγε κάτι, έστω και ένας από τους συλληφθέντες;»!!!

Δεν είναι ν' απορείς...

2. Η επίμονη προσπάθεια αθώωσης των μυστικών υπηρεσιών (δηλαδή της πολιτικής των αστικών κρατών και κυβερνήσεων) συνδέεται με την ταυτόχρονη προσπάθεια να υποστηρίζουν ότι η «17Ν» ήταν μια «μαρξιστική - λενινιστική» οργάνωση, μια οργάνωση επαναστατική, που αργότερα εκφυλίστηκε, παρότι παρέμενε «επαναστατική»! Δέχονται, δηλαδή, ότι η «17Ν» ήταν εκείνο που η ίδια υποστήριζε ότι ήταν, ενώ δεν ήταν!.. Τα ίδια έγραψε και η κόρη του δολοφονημένου σταθμάρχη της CIA Ρ. Γουέλς («ΤΑ ΝΕΑ», 30/7/2002) σε κείμενό της καλά προσεγμένο και δουλεμένο, σε πλευρές του οποίου αναγνωρίζει κανείς την αμερικανική προπαγάνδα (το σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε την Ελλάδα! Και άλλα)... Σ' αυτή την επιστολή η Μ. Γουέλς κάνει επίσης αναφορά στον «Μαρξιστικό - Λενινιστικό - Σοσιαλιστικό» τρόπο ζωής της τρομοκρατικής συμμορίας της «17Ν»!

Και υποστηρίζονται τέτοια πράγματα, παρότι γνωρίζουν ότι:

  • Ο υπ' αριθμόν ένα θεωρητικοπολιτικός εχθρός της ατομικής τρομοκρατίας είναι ο μαρξισμός - λενινισμός.
  • Οτι εκατομμύρια κομμουνιστές σε όλον τον κόσμο στήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των λαών, την ιδεολογία και τα κόμματά τους, ενώ τα αποβράσματα της «17Ν» αλληλοκαρφώνονται, υπογράφουν εν ριπή οφθαλμού, αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο, που οι αντικομμουνιστές δημοσιογράφοι και πολιτικοί κρύβουν.
  • Οτι η πλουτοκρατία επιθυμεί όλοι οι μαρξιστές - λενινιστές να ήταν σαν τα μέλη της «17Ν»! Και το πρόβλημά της βρίσκεται ακριβώς στο ότι οι μαρξιστές - λενινιστές δεν είναι σαν τους γιαλαντζί της «17Ν»...

3. Καθόλου τυχαίο ότι, ταυτόχρονα με τα παραπάνω, αναδείχνεται το θέμα της επαναστατικής βίας ως θανατηφόρας νόσου που πρέπει να εξοβελιστεί! Εδώ, η αντεπαναστατική πρακτική της «17Ν», καθώς και η φρασεολογία της αξιοποιούνται περίτεχνα προκειμένου να χτυπηθεί η μαζική πολιτική δράση, το δικαίωμα κάθε αγωνιζόμενου λαού να επιλέγει αυτός τις μορφές πάλης του. Στα πλαίσια αυτά αξιοποιείται και το τελειωτικό κατάντημα του πατέρα Γιωτόπουλου, το οποίο δε δίστασε και ο Στ. Ράμφος να επικαλεστεί ως δίκαια απόληξη μιας αντιδραστικής πορείας! Εκθείασε ο Στ. Ράμφος τον πατέρα Γιωτόπουλο, ο οποίος «ανάμεσα στο φασισμό και στη σταλινική τρομοκρατία επέλεξε το... ενδιάμεσο, την αστική δημοκρατία»! Αρα, τι «17Ν», τι Στάλιν!! Τι «17Ν», τι και όποιος παλεύει την αστική κρατική βία, όποιος αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ, του ΝΑΤΟ, της πλουτοκρατίας, με στόχο να την ανατρέψει!!. Ενώ αστικές εφημερίδες τολμούν να... αναζητήσουν και στην ΟΠΛΑ (1944) τις ιστορικές συνθήκες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της «17Ν»!! Παράλληλα, επιχειρείται να καμφθεί το λαϊκό αίσθημα που βλέπει τις διωκτικές αρχές ως ξένες ή και εχθρικές προς το λαό! Λες και μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ο λαός βλέπει τους ναυτεργάτες να ξυλοκοπιούνται, τους συνταξιούχους να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, την Αστυνομία να καλύπτει την προβοκατόρικη δράση των λεγόμενων «γνωστών - αγνώστων», μέσα στους οποίους υπάρχουν τόσοι χαφιέδες με μολότοφ και ρόπαλα.

Και όλα αυτά, παρότι γνωρίζουν ότι:

  • Η αστική δημοκρατία όχι μόνο δεν μπορεί (και όταν θέλει) να αντιμετωπίσει το φασισμό, αλλά και ότι τον εκτρέφει το ίδιο σύστημα που και η δημοκρατία στηρίζει με νύχια και με δόντια: Ο καπιταλισμός.
  • Η κρατική βία και καταστολή, η ιδεολογική χειραγώγηση, η τρομοκρατία διαποτίζουν κάθε αρμό της κοινωνικής ζωής. Η δημόσια μεταγωγή - με την κάλυψη από τα ΜΜΕ - των κρατουμένων της «17Ν» στον Κορυδαλλό, όπου οι κουκουλοφόροι της Αντιτρομοκρατικής είχαν περίοπτη θέση, με τον τρόπο που έγινε, ένα στόχο είχε: Την τρομοκράτηση του λαού! Σ' αυτόν απευθυνόταν...

Είναι σαφές: Οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και σύντομα θα οξυνθούν περισσότερο. Η αντιλαϊκή πολιτική δε θα έχει τελειωμό. Τα νέα μέτρα, που θα παρθούν σε μια πορεία, θα κάνουν τα μέχρι τώρα να ωχριούν μπροστά τους. Σε τέτοιες συνθήκες το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» θ' αγκαλιάσει πολύ περισσότερες λαϊκές δυνάμεις. Διαμορφώνονται δυνατότητες να γίνει πιο ορατή η μόνη άλλη πρόταση προς το λαό, που υποστηρίζει το ΚΚΕ: Το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο, που δίνει προοπτική τη λαϊκή εξουσία. Αυτή η πολιτική επιδιώκεται να χτυπηθεί και από την κυβέρνηση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του Κ. Σημίτη στην Αριστερά, «που κανείς δεν μπορεί να τη σπιλώσει», καθώς και στον αντιδικτατορικό αγώνα! Μόνο μέχρι αυτόν, όμως. Καμιά αναφορά στους μετέπειτα και κυρίως στους σημερινούς αγώνες. Αυτοί δε... νομιμοποιούνται... Ιδια είναι και τα καμώματα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», που, όπως φαίνεται, είναι το πιο επίσημο όργανο των Σημίτη - Χρυσοχοΐδη.

Η απάντηση στα δήθεν αντιτρομοκρατικά μέτρα που έρχονται και, γενικά, στην αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να είναι αποφασιστική. Η λαϊκή πάλη, που εναντιώνεται συνολικά στην τρομοκρατία που ασκεί η πλουτοκρατία και τα στηρίγματά της, είναι η μόνη που μπορεί ν' αντιμετωπίσει συνολικά την τρομοκρατία κατά του λαού.


Μ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ