Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Βαν Γουάιλντερ: Η ψυχή του πάρτι

O Βαν Γουάιλντερ, αιώνιος φοιτητής εκ πεποιθήσεως, είναι ήδη επτά χρόνια στο κολέγιο και δεν εννοεί να αποφοιτήσει. Φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχημένη... σπουδαστική του καριέρα, αλλά για κακή του τύχη, ο πατέρας του αποφασίζει να του κόψει την ετήσια «επιχορήγηση». Καθώς είναι «πτυχιούχος» στην οργάνωση πάρτι, ο Βαν συλλαμβάνει ένα σχέδιο σωτηρίας, ένα πάρτι με σκοπό την εξεύρεση πόρων, χωρίς φυσικά να θυσιάσει τη διασκέδαση, η οποία τον έχει αναδείξει σε ηρωική μορφή του κολεγίου.

Η Γκουέν, μια σοβαρή φοιτήτρια και δημοσιογράφος της σχολικής εφημερίδας, που έχει αναλάβει, παρά τη θέλησή της, να γράψει ένα άρθρο για τον «Βασιλιά Βαν Γουάιλντερ», αναγκαστικά εμπλέκεται στη ζωή του για να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το μύθο...

Κάπου, σε κάποιο γραφείο, δυο ή περισσότεροι που θέλουν να ονομάζονται σεναριογράφοι ή σκηνοθέτες, νομίζουν ότι έχουν βρει τη μαγική συνταγή για να πιάνουν τους άλλους κορόιδα. Ισως μερικές φορές αυτό να έχει γίνει, αλλά σίγουρα η πρώτη φορά ήταν από περιέργεια.

Εδώ, στο μέρος που ζούμε, οι νέοι, γιατί σ' αυτούς αναφέρεται η ταινία, έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής, έχουν άποψη και βλέπουν την καθημερινότητα πιο τολμηρά και δε γίνεται να ταυτιστούν μ' έναν τύπο που δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του και να σπαταλάει το χρόνο του σε χαζές ιδέες.

Νεανική κωμωδία παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Γουόλτ Μπέκερ. Με τους: Ράιαν Ρέινολντς - Τάρα Ριντ - Τιμ Μάθεσον - Καλ Πεν - Ντάνιελ Κόσγκροχ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ