Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Στόμιο η «ψυχή» της αγωνιστικής νεολαίας

Σήμερα η διαδήλωση και περικύκλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο

(Του απεσταλμένου μας).-

Από χτες το πρωί η μαγευτική παραλία του Στομίου Λάρισας «ντύθηκε» στα χρώματα της νιότης. Χιλιάδες ήταν οι νέοι και οι νέες της ΚΝΕ που την πλημμύρισαν με τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη θέλησή τους για αγώνα.

Και φέτος είναι πασιφανές ότι ακόμα πιο μαζικά οι νέοι ανταποκρίθηκαν. Είναι πολλοί αυτοί που πρώτη φορά «γεύονται» αυτή τους τη μοναδική εμπειρία του αντιιμπεριαλιστικού διήμερου, που φέτος κλείνει τα 11 χρόνια του. Πολλά τα νέα μέλη της Οργάνωσης και οι φίλοι και οι φίλες που βλέπουν με θαυμασμό αυτό το «πολύβοο μελίσσι» και τη μεγαλωμένη κατασκήνωση που περιλαμβάνει μπαρ, ιατρείο, αλλά και πολλούς συντρόφους που προσφέρουν εθελοντικά τη δουλιά τους. Χαρακτηριστικό της ζωντάνιας που επικρατούσε στη νεανική κατασκήνωση είναι ότι τα νέα παιδιά που έφταναν χτες νωρίς το πρωί, παρά τη σχετική ταλαιπωρία από το ταξίδι, δεν έχασαν καθόλου το χρόνο τους. Αφού έστησαν τις σκηνές και στόλισαν το χώρο με τις σημαίες και τα πανό των οργανώσεων, ρίχτηκαν στο παιχνίδι, κυρίως ποδόσφαιρο, προπόνηση για το τουρνουά που θα άρχιζε στις 3 το μεσημέρι με τη συμμετοχή 16 ομάδων, αλλά και τάβλι, σκάκι, τραγούδια με κιθάρες στην παραλία. Ενα από τα πανό που ξεχωρίσαμε για την ευρηματικότητά του ήταν αυτό της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κέρκυρας, που έγραφε χαρακτηριστικά: «Είναι πολλοί αυτοί οι ΝΑΤΟικοί», με τον Οβελίξ αντί για το γνωστό μενίρ του να κουβαλάει ένα πέτρινο σφυροδρέπανο, ενώ στην κεντρική σκηνή δέσποζε το πανό που δείχνει και το στόχο της φετινής διοργάνωσης «Οχι στα στρατηγεία του θαΝΑΤΟυ».

Η σημερινή διαδήλωση της ΚΝΕ αλλά και φορέων της περιοχής και η περικύκλωση του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο κλείνει αυτό το διήμερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Είναι ένα ακόμα μήνυμα ότι η νεολαία μαζί με το λαό θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, τα οποία στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση. Το χτεσινοβραδινό πρόγραμμα αναμενόταν να κορυφωθεί με συναυλία του αγαπημένου και γνώριμου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη και τη συμμετοχή των συγκροτημάτων «BLYS BYRGER», «LONG LIVE», «ΝΕΟΣΣΟΙ» και το λαϊκό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

(Αναλυτικό ρεπορτάζ θα έχουμε στο φύλλο της Τρίτης).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ