Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LEDRA MARRIOTT»
Στάσεις εργασίας κατά των απολύσεων

Σε συνεχή μείωση προσωπικού έχει επιδοθεί το ξενοδοχείο «Ledra Marriott» από το περασμένο φθινόπωρο. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Ξενοδοχείου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ο οποίος και αποφάσισε την πραγματοποίηση 2ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας την Τρίτη, 9 του Ιούλη, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαδικασία της μείωσης του προσωπικού ξεκίνησε αρχικά με προγράμματα «συναινετικών» απολύσεων και πρόσφατα με σκληρές, όπως τονίζει ο σύλλογος, απολύσεις, με αντίστοιχη κατάργηση των θέσεων των απολυμένων. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής φτάνουν τους 20 και όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, επιδιώχτηκε με μια αιφνιδιαστική ενέργεια να απολυθούν ακόμα 8 - 10 άτομα. Οι αντιδράσεις του προσωπικού και η παρέμβαση του σωματείου περιόρισαν αυτές τις απολύσεις σε 2 που είχε προλάβει το ξενοδοχείο να επιδώσει.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις ο σύλλογος πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Ιούλη 2002, με σκοπό να υπάρξει αντίδραση στην παραπέρα μείωση του προσωπικού καθώς και να απαιτηθεί η ακύρωση των άδικων μέχρι σήμερα απολύσεων. Τέλος, το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να σταθούν απέναντι στις αυθαιρεσίες της διεύθυνσης και να συμμετέχουν αποφασιστικά στις 2ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ