Πέμπτη 9 Ιούλη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Παραμένει αποκλεισμένη οδικά από τις κατολισθήσεις του χειμώνα

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών την Τετάρτη 15 Ιούλη

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν κάτοικοι και λαϊκοί φορείς της Γορτυνίας Αρκαδίας με συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών την Τετάρτη 15 Ιούλη στις 11 π.μ., απαιτώντας άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στην περιοχή τους.

Η περιοχή ουσιαστικά παραμένει αποκλεισμένη από τις κατολισθήσεις του περασμένου χειμώνα, με μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Καλώντας στην κινητοποίηση κατοίκους και φορείς Γορτύνιων που διαμένουν στην Αττική, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι «οι όποιες εξαγγελίες ακολούθησαν την κινητοποίηση στο ΠΕΣΥ (10 εκατομμύρια που μπορεί να εξασφαλίσει η Περιφέρεια και άλλα 6 που δίνει το υπουργείο) είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία και την εγκατάλειψη».

Πρόκειται για χρήματα που «αποτελούν αποτελέσματα κινητοποιήσεων και δεν δόθηκαν από την καλή θέληση των κυβερνώντων!», επισημαίνει. Και απαιτεί: «Αμεσα αποκατάσταση της βατότητας της Εθνικής Οδού Βυτίνας - Αρχαίας Ολυμπίας, διαμόρφωση και συντήρηση εναλλακτικών διαδρομών για έκτακτες περιπτώσεις και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της ΕΟ 74 με τα τμήματα της παράκαμψης Λαγκαδίων και Κοκλαμά - Λιναριάς».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ