Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιθέσεις από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες»

Οι «Επαναστατικοί Πυρήνες» έχουν αναλάβει την ευθύνη για 14 βομβιστικές ενέργειες. Στη μία από αυτές, που είχε γίνει το Μάη του 1999 και είχε στόχο το ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», είχε σκοτωθεί η 39χρονη Βιργινία Κωνσταντίνου και είχε τραυματιστεί ο 27χρονος Γιάννης Κανναβάς.

Η πρώτη επίθεση είχε γίνει τον Οκτώβρη του 1996 με στόχο τη δεξαμενή καυσίμων του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά.

  • Το Γενάρη του 1997 έγινε στόχος το κτίριο έξι, των Δικαστηρίων της Αθήνας.
  • Το Μάη της ίδιας χρονιάς, βόμβα προκαλεί ζημιές με βομβιστική επίθεση στο Α` Λιμενικό Τμήμα στην Ακτή Τσελέπη, στον Πειραιά. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από πυροκροτητή, εννιάβολτη μπαταρία, εκρηκτική ύλη κι ένα μικρό ρολόι.
  • Το Αύγουστο του 1997, χτυπούν τα γραφεία του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Στ. Παπαθεμελή, στην οδό ναυάρχου Νικοδήμου στην Αθήνα και τρεις μήνες μετά τα γραφεία της Πανεθνικής Δημοκρατικής Ενωσης, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Κόκκινος.
  • Τον Ιούλη του 1998, έκρηξη στο κτίριο του ΑΣΕΠ συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας. Το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, ακολουθούν δυο βομβιστικές επιθέσεις στις τράπεζες «Αμέρικαν Εξπρές» και «Μπάρκλεϊς», στον Πειραιά.
  • Το Δεκέμβρη του 1999, τοποθέτησαν βόμβα στα γραφεία της «Τεξάκο» στη λεωφόρο Κηφισιάς.
  • Το Μάρτη του 2000, βάζουν βόμβες στην εταιρία ΜΕΤΚΑ του Ε. Μυτιληναίου, στο Ν. Ηράκλειο και στην ΑΚΤΩΡ, στο Χαλάνδρι. Τον Οκτώβρη εξουδετερώνεται βόμβα στο πολιτικό γραφείο του Σ. Σουμάκη. Ενα μήνα αργότερα, οι «Επαναστατικοί Πυρήνες» βάζουν βόμβα στη Μεταμόρφωση, στο εργαστήρι του γλύπτη Θ. Παπαγιάννη και στις τράπεζες «Σίτιμπανκ» και «Μπάρκλεϊς» στη Βούλα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ