Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μεγάλες καταστροφές από χαλάζι

Motion Team

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες προκάλεσαν το χαλάζι και η ισχυρή νεροποντή που έπεσαν χθες το πρωί σε πολλούς νομούς της Κ. Μακεδονίας.

Στο Νομό Πέλλας επλήγησαν χιλιάδες στρέμματα με καπνοκαλλιέργειες, αλλά και οπωροφόρα δέντρα. Στο Νομό Πιερίας ο ΕΛΓΑ υπολογίζει ότι σε έκταση 25.000 στρ. με καπνά υπάρχουν ζημιές, ενώ σήμερα θα γίνει σύσκεψη για το θέμα αυτό στο Δημαρχείο Δίου.

Πρωτοφανής η ζημιά που προκλήθηκε από το χαλάζι σε εκατοντάδες στρέμματα με πατάτες στο Νομό Δράμας. Στους Δήμους Σκουτάρεως, Μητρούση και Σκοτούση του Νομού Σερρών επλήγη, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, έκταση 30.000 στρ. με καλλιέργειες βαμβακιού, πατάτας, τομάτες κ.ά. Στο Δήμο Ευρωπού στο Νομό Κιλκίς ζημιές υπάρχουν σε 2.000 στρ. με καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού. Επίσης στη Χαλκιδική επλήγησαν καπνοκαλλιέργειες σε έκταση 1.500 στρ.

Σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης αρκετά προβλήματα δημιούργησε η δυνατή νεροποντή που έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στο Λαγκαδά και τη Ρεντίνα, ενώ υποχώρησε κατά ένα μέτρο μικρή γέφυρα στη Ν. Απολλωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ