Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Μη στερείτε το δικαίωμα της απεξάρτησης

Αγωνιώδης έκκληση με αφορμή τα γεγονότα στην Αλεξανδρούπολη

Να πάρουν θέση, στηρίζοντας το δικαίωμα των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους για φροντίδα και κοινωνική βοήθεια, καλεί το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της Αλεξανδρούπολης και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την οξυγονοκόλληση της πόρτας του νέου συμβουλευτικού σταθμού, από μια ομάδα κατοίκων.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο κτίριο χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο που κάποιοι είχαν τοποθετήσει, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι βρήκαν την πόρτα οξυγονοκολλημένη, ενώ το προσωπικό του σταθμού έχει δεχτεί επανειλημμένως απειλές και ύβρεις στην προσπάθειά του να εκπληρώσει το έργο του.

«Δεν είναι δυνατό, ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο, μια μικρή μερίδα πολιτών να επιμένει με κοντόφθαλμο τρόπο να στερεί από την πόλη υπηρεσίες υψηλής προτεραιότητας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το κόστος που αυτό θα έχει για την τοπική κοινωνία», επισημαίνει το ΚΕΘΕΑ σε ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί ότι ο συμβουλευτικός σταθμός, στη λειτουργία του οποίου ορισμένοι αντιδρούν, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αλεξανδρούπολης και μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης παραχωρήθηκε το παλιό μαιευτήριο προκειμένου να στεγαστεί ένα από τα νέα προγράμματα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, το οποίο είναι το πρώτο στην περιοχή της Θράκης που θα παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ