Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινά προβλήματα, κοινή δράση

Να διεκδικήσουν από κοινού λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στον οπτικοακουστικό τομέα, συμφώνησαν η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ - ΟΤ) και το υψηλόβαθμο στέλεχος της «Union Network International - Media and Entertainment» (Διεθνής Ενωση Μέσων και Ψυχαγωγίας), Τζιμ Γουίλσον, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στα γραφεία της ΕΤΕΚΤ - ΟΤ.

Το ΔΣ της ΕΤΕΚΤ ενημέρωσε τον Τζ. Γουίλσον για τα προβλήματα των Ελλήνων τεχνικών, κυρίως στις εργασιακές τους σχέσεις και με τους κρατικούς και τους ιδιωτικούς φορείς. Οπως: Μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη νόμιμη απασχόληση των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους (Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος), καταστρατήγηση Συλλογικών Συμβάσεων και μη εφαρμογή του προβλεπόμενου από το νόμο ωραρίου.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την τραγική εικόνα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και την απουσία ανώτατης κρατικής κινηματογραφικής σχολής. Στην ανακοίνωση της Ενωσης προστίθεται, ότι ο Τζ. Γουίλσον θεώρησε «υποδειγματικό «τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνες τεχνικοί του κινηματογράφου και της τηλεόρασης κατόρθωσαν να επιλύσουν το ακανθώδες ζήτημα» των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Γουίλσον, μάλιστα, ζήτησε τη συμμετοχή της Ενωσης στη διαμόρφωση ενός ανάλογου νομικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ