Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Καλό ταξίδι» σύντροφε

Μια μεγάλη καρδιά, αυτή του κομμουνιστή ναυτεργάτη Γιάννη Μεθενίτη, έπαψε να χτυπά

Δεν το χωρούσε ο νους κανενός τέτοιον αποχωρισμό. Σ' έναν εργάτη που ως την ύστατη ώρα ήταν στην πρώτη γραμμή
Δεν το χωρούσε ο νους κανενός τέτοιον αποχωρισμό. Σ' έναν εργάτη που ως την ύστατη ώρα ήταν στην πρώτη γραμμή
Η μεγάλη καρδιά του Γιάννη Μεθενίτη, του κομμουνιστή ναυτεργάτη, του ανθρώπου που επί δεκαετίες έδινε τις μάχες στην πρώτη γραμμή ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιναυτεργατική πολιτική, έπαψε να χτυπά ξαφνικά από προχτές το απόγευμα. Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου έπεσε σαν βόμβα ανάμεσα στους συντρόφους του. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος που λίγη ώρα πριν βρισκόταν μαζί τους στους καταπέλτες, δίνοντας με πείσμα και αποφασιστικότητα και αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση με τον ταξικό εχθρό, ο σύντροφος που τους γέμιζε με τα αστεία του και την αγωνιστικότητά του, κουράγιο και αισιοδοξία, δεν υπάρχει πια.

Ο Γιάννης Μεθενίτης, πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος της Βάσως, ήταν στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Ομως ο ξαφνικός θάνατος του Γ. Μεθενίτη δε γέμισε θλίψη μόνο στους συναγωνιστές και στους συντρόφους του, αλλά βούτηξε στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Μάνδρας όπου διέμενε. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» του στην κηδεία του Γ. Μεθενίτη που έγινε στο νεκροταφείο της Μάνδρας για να αποδώσει φόρο τιμής στον κομμουνιστή ναυτεργάτη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας, αποχαιρετώντας τον σύντροφό του είπε ότι «χάσαμε έναν λεβέντη, παλικάρι, που στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ηταν μάστορας στις μηχανές αλλά και στις καρδιές των συναδέλφων, που τους μιλούσε και αγωνιζόταν για καλύτερες συνθήκες δουλιάς μέσα στα καράβια, για καλύτερη ζωή, για την Υγεία, την Παιδεία για κοινωνική προκοπή. Είναι απίστευτο ότι χάθηκε πρόωρα ο Γ. Μεθενίτης, ο σύντροφος που στις 29 Μάη στο λιμάνι του Πειραιά ήταν στην πρώτη γραμμή απέναντι στις δυνάμεις καταστολής που ματοκύλισαν τους ναυτεργάτες. Ο σύντροφος που στην τελευταία 4ήμερη απεργία μας έδωσε πάλι τη σκληρή του μάχη, αυτή τη φορά από το λιμάνι της Πάτρας. Μέσα από τις γραμμές της ΚΟΝ αγωνίστηκε σκληρά και με συνέπεια και απόκτησε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συντρόφων του. Ομως αυτών που κατέκτησε τις καρδιές ήταν των παιδιών και της νεολαίας που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Εμείς οι ναυτεργάτες, μηχανικοί, το ΚΚΕ, επιβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο του αγώνα. Καλό ταξίδι σύντροφε».

Η ΚΟΝ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο απροσδόκητος θάνατος του συντρόφου Γ. Μεθενίτη και τονίζει ότι με θυσία και αυταπάρνηση έδωσε μέχρι και την τελευταία του στιγμή τον αγώνα του ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες. «Σ' όλους τους τομείς - συνεχίζει - που αναλάμβανε τα κατάφερνε με επιτυχία. Η συνέπεια, η αγάπη του για τη νεολαία, η αποφασιστικότητά του στον αγώνα για τα ιδανικά μας, για την ελευθερία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό, θα αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς ανθρώπους. Οι σύντροφοι της ΚΟΝ και όλοι οι ναυτεργάτες θα τον θυμούνται πάντα και υπόσχονται να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα». Η ΚΟΝ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γ. Μεθενίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχαιρέτησαν με σεβασμό τον σύντροφο Γιάννη Σαργολόγο(2023-11-01 00:00:00.0)
Η ΚΟ Ναυτεργατών αποχαιρετά τον Γιώργο Ζούνη(2021-05-25 00:00:00.0)
Τίμησαν τον Στρατή Τσαμπή(2008-03-15 00:00:00.0)
Οι ακατάλυτοι δεσμοί και η δουλιά κάνουν τη διαφορά!(2003-11-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2002-07-25 00:00:00.0)
Υπόσχεση: να παλέψουμε για όσα πάλεψες(1996-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ