Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ

Η συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ σε ορισμένους δήμους και νομαρχίες κάλυψε σημαντικό μέρος της συνέντευξης. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε τα πράγματα.

-- Δεν είστε σε δύσκολη θέση στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά να συνεργάζεστε με το ΔΗΚΚΙ και στο Δήμο της Αθήνας να υπάρχουν χωριστές υποψηφιότητες;

-- Γιατί να είμαστε εμείς σε δύσκολη θέση; Αλλού συμπορευόμαστε με στελέχη του ΔΗΚΚΙ και αλλού όχι. Δεν εξαρτήθηκε αποκλειστικά από εμάς. Και έχει σημασία να υπογραμμίσουμε ότι οι συνεργασίες με ανθρώπους άλλων κομμάτων ή κινήσεων, που είναι πολλές (ΔΗΚΚΙ-Κομμουνιστική Ανανέωση-ανένταχτοι - ακόμη και με κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ), προωθήθηκαν και «έδεσαν» μέσα στην πάλη, στα διάφορα κινήματα: Στο ΠΑΜΕ, στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, στο κίνημα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τώρα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε τέτοια κοινωνικά κινήματα δοκιμαζόμαστε όλοι, εκεί στεριώνει η κοινή δράση.

-- Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας σας με το ΔΗΚΚΙ στις εθνικές εκλογές;

-- Το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί καν, ούτε από εμάς, ούτε από το ΔΗΚΚΙ, γιατί υπάρχουν διαφορές στην εναλλακτική λύση. Δηλαδή δεν είναι μόνον ο εκλογικός νόμος, που αποκλείει κάτι τέτοιο. Είναι το γεγονός ότι η γενική πολιτική συνεργασία ανάμεσα σε κόμματα προϋποθέτει κοινή πολιτική κατεύθυνση προοπτικής, στο ποια θα είναι η νέα πολιτική που θα παραμερίσει την παλιά. Δεν εννοώ ότι θα πρέπει άλλες δυνάμεις να συμφωνούν με το ΚΚΕ στο θέμα του σοσιαλισμού. Πρέπει όμως να υπάρχει συμφωνία, τι θα γίνει μετά, με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τις λεόντειες δεσμεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ