Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... γίνεται ακόμη μεγαλύτερος

Ολ' αυτά, δεν τα λέμε, απλώς και μόνον, επειδή φαντάζουν λογικά, στα πλαίσια της αγοράς και των νόμων της. Στην ίδια κατεύθυνση οδηγούν και μια σειρά πληροφορίες. Ετσι, σύμφωνα με ορισμένες απ' αυτές, στη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ, επήλθε και η εξής συμφωνία: Τα περιουσιακά στοιχεία των ΕΛ.ΠΕ και της ρωσικής «Lukoil» στα Βαλκάνια, θα μεταβιβαστούν σε μια κοινή νέα εταιρία, στην οποία θα συμμετάσχουν κατά 50% τα ΕΛ.ΠΕ και κατά 50% η κοινοπραξία «Lukoil» - ομίλου Λάτση!

Ετσι, ο όμιλος Λάτση, ο οποίος δεν έχει έως σήμερα περιουσιακά στοιχεία στα Βαλκάνια, αποκτώντας το 23% των ΕΛ.ΠΕ - από κοινού με τη «Lukoil», ως «στρατηγικός εταίρος» - θα έχει λόγο για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, τόσο των ΕΛ.ΠΕ όσο και της «Lukoil» στα Βαλκάνια. Τυπικά, θα κατέχει το 50% των δραστηριοτήτων των ΕΛ.ΠΕ στη Βαλκάνια. Με άλλα λόγια, θα αναπτυχθεί μια γιγαντιαία βαλκανική πετρελαϊκή επιχείρηση, η οποία θα ελέγχεται από τον όμιλο Λάτση! Κι αν αναρωτιέστε, πόσο θα στοιχίσουν στον τελευταίο όλα αυτά, σας απαντάμε: Περίπου 50 δισεκατομμύρια δραχμές! Ψιλοπράγματα, δηλαδή, μπροστά στο μέγεθος των ωφελειών.

Ετσι είναι, όμως. Αμα σε «αγαπάει» η κυβέρνηση, δουλεύει και πληρώνει ο λαός για να σε κάνει ακομη μεγαλύτερο μεγιστάνα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς δε διαψεύδει(23/5/2003)
Παράταση στην ολοκλήρωση του σκανδάλου(16/1/2003)
Ξεκινά αύριο η τετραήμερη απεργία(9/7/2002)
Σκανδαλωδώς, έτοιμα για το Λάτση(23/4/2002)
Η διοίκηση αναμένει τα νέα αφεντικά(19/4/2002)
Στα χέρια των ιδιωτών ως το τέλος Απρίλη(6/2/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org