Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
«Μίλα της»

Ισως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Πέδρο Αλμοδοβάρ καταπιάνεται αυτή τη φορά με ένα «καθαρό» ερωτικό μελόδραμα. Αυτή τη φορά χωρίς σατιρικά στοιχεία αλλά σαφέστατα υπογεγραμμένο από την ιδιότυπη κινηματογραφική του ματιά.

Η ιστορία ενός νοσοκόμου και μιας χορεύτριας που βρίσκεται σε κώμα, η ιστορία που της διηγείται για να τη διατηρεί σε επαφή με το περιβάλλον, η παράλληλη ιστορία του συγγραφέα και της ταυρομάχου ασθενούς. Ενας πρωτόγνωρος έρωτας, μια ιστορία αγάπης. Και μια σπάνια ανδρική φιλία. Ο Ισπανός σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία για τη χαρά της αφήγησης, για το λόγο ως όπλο ενάντια στη μοναξιά, στην αρρώστια, στο θάνατο, στην τρέλα.

Οι χαρακτήρες στο «Μίλα της» είναι αφηγητές άνθρωποι που ξαναζυγίζουν τη ζωή. Ανθρωποι που μιλούν σε όποιον μπορεί να τους ακούσει, πολύ δε περισσότερο σε όσους δεν μπορούν...

«Habie con ella»: Κοινωνικό δράμα ισπανικής παραγωγής. Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδοβάρ. Με τους: Ντάριο Γκραντινέτι, Λεονόρ Γουότλινγκ, Χάβιερ Καμάρα, Ροσάριο Φλόρες, Τζεραλντίν Τσάπλιν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ