Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερωμένα στην Παλαιστίνη

«Παλαιστίνη! Δεύτερη πατρίδα μου εσύ γλυκιά μου!», τιτλοφορείται η νέα ποιητική συλλογή του παλαίμαχου αγωνιστή του λαού μας Νίκανδρου Κεπέση (εκδόσεις «Μαυρίδης»). Η συλλογή «αποτελεί εκδήλωση της πιο θερμής μου συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Καθένα απ' τα ποιήματά μου αυτά βγήκαν αυθόρμητα μέσα απ' την καρδιά και το νου μου», γράφει στον πρόλογό του ο Ν. Κεπέσης. Τα ποιήματά του εκφράζουν την οργή του κατά των υπευθύνων για το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, Σαρόν και Μπους, «που με την εγκληματική τους πολιτική προσπαθούν να ξεπεράσουν και τον Χίτλερ ακόμη».

Ο Ν. Κεπέσης αισιοδοξεί ότι ο παλαιστινιακός λαός «τελικά θα δικαιωθεί. Θα ιδρυθεί λεύτερο, ανεξάρτητο κράτος και οι δυο λαοί θα συμβιώσουν ειρηνικά». Οτι ο σιωνισμός, όπως και ο ναζισμός και ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός, «θα συντριβούν από την αυξανόμενη μαζική πάλη των λαών της Γης».

Μέχρι ότου έρθει η δικαίωση του παλαιστινιακού λαού, ο Ν. Κεπέσης, με το πρώτο ποίημα της συλλογής του, στέλνει αυτό το μήνυμα:

«Ερχομαι νοερά/ να προσκυνήσω ταπεινά,/ μαρτυρική/ κι αφάνταστα ηρωική μου/ Παλαιστίνη.../Στεφάνια για να πλέξω/ έρχομαι!/ Ερχομαι, νοερά/ για να σου στεφανώσω/ τους ήρωες και μάρτυρες/ της λευτεριάς,/ αιώνια, γλυκιά μου Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ