Την υπονόμευση και τις απειλές κλιμακώνει η κυβέρνηση απέναντι στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, μετά το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε εναντίον τους.
Χαρακτηριστικά, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ερωτώμενος σχετικά στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αφού επανέλαβε τον εμπαιγμό ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στα «περισσότερα αιτήματα», προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να εμποδιστεί η κυκλοφορία». Και καταφεύγοντας στη γνωστή χυδαιότητα του κοινωνικού αυτοματισμού, μίλησε για τους «πολλούς» που «ταλαιπωρούνται», «επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν κινητοποιήσεις». Με τους «πολλούς» βέβαια να δίνουν απάντηση, αφού το κύμα αλληλεγγύης στην αγροτιά από σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς δυναμώνει, ο Μαρινάκης επαναλάμβανε ότι «η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της και θα την κάνει». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα «βάλει πάνω από όλους και από όλα την εφαρμογή του νόμου», σε ένα ακόμα πρόσχημα που καταρρέει στα μπλόκα του αγώνα, με τους χιλιάδες πραγματικούς παραγωγούς που θυμίζουν ότι μένουν «πανί με πανί» γιατί η κυβέρνηση και η σάπια πολιτική της έφερε τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είναι δε τέτοια η πρεμούρα τους για καταστολή, που σε επισήμανση του «Ριζοσπάστη» ότι ουσιαστικά προαναγγέλλει αστυνομικές επιχειρήσεις, κι αν τελικά αναλαμβάνει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει, δεδομένου ότι στα μπλόκα βρίσκονται χιλιάδες λαού και γυναικόπαιδα, απάντησε ότι η αστυνομία κρίνει και τους χρόνους που επιλέγει και «οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο, όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα».