Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η «ανάπτυξή τους» μυρίζει πόλεμο, θάνατο και αμέτρητους κινδύνους για τον λαό

«Καρδιά της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας» θέλουν κυβερνητικά στελέχη το Λαύριο, με ανυπολόγιστους κινδύνους

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Β. Οικονόμου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ανάρτησή του να πανηγυρίζει για τις επενδύσεις της πολεμικής βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ Λαυρίου, λέγοντας μάλιστα ότι το Λαύριο θα γίνει η «καρδιά της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας», γιατί παραδίδεται ουσιαστικά σε μία τσέχικη - σλοβάκικη εταιρεία για να λειτουργεί νυχθημερόν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, σχεδιάζοντας ακόμα και την παραγωγή ΤΝΤ στο Λαύριο, καταγγέλλει η ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά τα σχέδια δεν είναι νέα, όπως έχουν αναδείξει δυνάμεις του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην περιοχή, το εργοστάσιο δουλεύει εδώ και πολλούς μήνες κατασκευάζοντας βλήματα 155mm για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, φορτία με εκρηκτικά μεταφέρονται χωρίς μέτρα ασφαλείας από το λιμάνι του Λαυρίου στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ μέσα από κατοικημένες περιοχές και δίπλα σε σχολεία, φορτηγά γεμάτα βλήματα κατευθύνονται απευθείας στα πεδία των μαχών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και αλλού.

Η εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς και η πολεμική οικονομία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βάζει την περιοχή μας στο στόχαστρο!

Ο κίνδυνος που σηματοδοτεί συνολικά για τον λαό και της περιοχής μας η όλο και βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην πολεμική προετοιμασία της Ελλάδας στη γραμμή της ΕΕ για "στροφή" στην πολεμική οικονομία, είναι τεράστιος. Η περιοχή μας γίνεται στόχος αντιποίνων με ανυπολόγιστες συνέπειες!

Ο κ. Οικονόμου φαίνεται ζήλεψε την "αλλαγή κουλτούρας" και τα "φέρετρα" του υπουργού Αμυνας Ν. Δένδια, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των ΗΠΑ και της νέας πρέσβειρας, ότι όλη η Αττική πρέπει να μετατραπεί σε έδαφος που θα εκφραστούν και έμπρακτα οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - Κίνας, συνδέοντας τις υποδομές, τα λιμάνια και τις βιομηχανίες σε μία αλυσίδα που θα λειτουργεί για τα συμφέροντα όσων ρίχνουν τους λαούς στον όλεθρο και τη φρίκη του πολέμου.

Από κοντά και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση κ.ά.) που τους πολεμικούς προϋπολογισμούς του ΝΑΤΟ όχι μόνο τους ψηφίζουν, αλλά και κάνουν τα πάντα για να "απορροφηθούν" τα κονδύλια και διαγωνίζονται ποιος θα πρωτοδώσει δεκάδες δισ. ευρώ για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και τη θωράκιση της χώρας.

Την ίδια γραμμή υπηρετούν οι εξαγγελίες για το λιμάνι της Ελευσίνας, οι επενδύσεις στο εργοστάσιο των ΕΑΣ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και ο πακτωλός χρημάτων που η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ σπρώχνει στα μονοπώλια της αμυντικής βιομηχανίας. Αυτές οι εξελίξεις ενδεχομένως να σχετίζονται και με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου, τους ανταγωνισμούς των επενδυτών για τον χαρακτήρα του κ.τ.λ.

Ως προς την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, ο κ. Οικονόμου δεν έχει ακούσει τις καταγγελίες και τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ, του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, δεκάδων άλλων φορέων για την εγκληματική αμέλεια να παραμένουν 220ΜΤ εκρηκτικών στο έδαφος και αποθηκευμένα σε δεξαμενές μέσα στα ΕΑΣ; Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τις καταγγελίες των εργαζομένων;

Φυσικά και τα γνωρίζουν, αλλά η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή, ούτε την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, συνολικά της ευρύτερης περιοχής. Είναι και ξεδιάντροποι που πετάνε και τα ψίχουλα ότι "θα ανοίξουν δουλειές", καλώντας τους εργαζόμενους να γίνουν και συνειδητά συνένοχοι στα εγκλήματα των αφεντικών τους ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου, και του ελληνικού.

Καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα!

Να μπλοκάρουμε τα σχέδια μετατροπής των υποδομών σε "προκεχωρημένα φυλάκια" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της πολεμικής οικονομίας.

Να απαιτήσουμε η αμυντική βιομηχανία να λειτουργεί αποκλειστικά για τις ανάγκες άμυνας της χώρας, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τους εργαζόμενους.

Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ