Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΙΝΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΤ και επεισόδια για το νερό

Τεχνητοί διαχωρισμοί ανάμεσα σε χωριά, αντί για κινητοποιήσεις, ώστε να γίνει επιτέλους το φράγμα Πείρου - Παραπείρου που θα λύσει το πρόβλημα στην περιοχή

Η ανυπαρξία πολιτικής από την κυβέρνηση αλλά και όσα προηγήθηκαν για την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, αποτέλεσαν χθες την αιτία, κάτοικοι του χωριού Κρίνου στη Δυτική Αχαΐα, να δεχτούν επίθεση από δυνάμεις καταστολής, επειδή αντέδρασαν στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μόβρης να χρησιμοποιήσει τη γεώτρηση του χωριού τους για την ύδρευση άλλης περιοχής!

Παράλληλα, οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αντί να πρωτοστατήσουν σε κινητοποιήσεις για τη δημιουργία του φράγματος Πείρου - Παραπείρου που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα όχι μόνο της ύδρευσης αλλά και της άρδευσης του κάμπου, πρωτοστατούν σε τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες αυτής της κατάστασης.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει «την τρομοκρατία των ΜΑΤ που για μια ακόμη φορά επιστράτευσε η κυβέρνηση» και τονίζει πως «το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας είναι τεράστιο, η λύση του απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και υπεύθυνη γι' αυτό είναι η κυβέρνηση. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού τα αποθέματα εξαντλούνται, το κόστος των νέων γεωτρήσεων αυξάνει, χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζεται κατάλληλο νερό ακόμα και για άρδευση. Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τις αρκετές χιλιάδες νόμιμες αλλά και παράνομες γεωτρήσεις μπορούσαν να εξασφαλίσουν μεγάλα έργα υποδομής που θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα. Ομως τέτοιες λύσεις έρχονται σε σύγκρουση με τις επιταγές της ΕΕ και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «οι υπεύθυνοι βρίσκονται στις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική και σ' αυτούς τους εκλεγμένους στην ΤΑ που τη στηρίζουν» και καλεί το λαό της Αχαΐας στις ερχόμενες εκλογές «να αναδείξει δημάρχους, δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια που θα υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, θα πρωτοστατούν στον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα και στις διεκδικήσεις της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ