Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΑΜΙΑ
Ο Κώστας Μπασδέκης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Κώστας Μπασδέκης, γεωπόνος και αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Γραμματείας της ΠΑ.ΣΥ. Φθιώτιδας, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Εκ μέρους της «Ομάδας Πρωτοβουλίας», την πρόταση - που έγινε ομόφωνα αποδεκτή - παρουσίασε ο Τάσος Χρονάς, συνδικαλιστής γιατρός, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λαμίας, παρουσία πολλών δημοτών και εκπροσώπων μαζικών και συλλογικών φορέων.

Παρουσιάζοντας την πρόταση ο Τ. Χρονάς, τόνισε ότι ο Κώστας Μπασδέκης είναι δοκιμασμένος, με έντονη αγωνιστικότητα και συνεπή παρουσία στους αγώνες των αγροτών, αλλά και μαχητική συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα μέτωπα και ζητήματα που απασχόλησαν το λαό και τον τόπο. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Χαλιώτης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση».

Παίρνοντας το λόγο ο Κ. Μπασδέκης υπογράμμισε την ανάγκη της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λαμίας, αλλά και της αγωνιστικής διεκδίκησης της επίλυσής τους, καθώς και της ανάδειξης των αιτίων που τα δημιουργούν.

Η θέση μας, σημείωσε, για μια αγωνιστική αρχή συνοψίζεται πάνω σε συγκεκριμένους άξονες απειθαρχίας, μη προώθησης των αντιλαϊκών επιλογών, οργάνωση και αγωνιστική δράση μαζί με το λαό για φιλολαϊκές κατακτήσεις. Εγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών για όλα τα ζητήματα.

Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της ανεργίας, των δημοτικών φόρων, την αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ ως ρουσφετολογικού και πελατειακού μέσου από τις μέχρι σήμερα διαχειριστικές δημοτικές αρχές, την απουσία τους από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για να επισημάνει ότι «η ΔΑΣ στοχεύει σε μια δημοτική αρχή, η οποία θα υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, θα παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές - αντεργατικές μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν και μετατρέπουν την Τοπική αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση και τον δήμαρχο σε «μάνατζερ». Θα συσπειρώνει τους δημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις, που μπορεί να μη συμφωνούν μαζί μας, αλλά έχουν διάθεση να αγωνιστούν για τα τοπικά και γενικότερα προβλήματα, που θέλουν μια δημοτική αρχή δυναμική, μαχητική, διεκδικητική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ