Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το αίμα ρέει...

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Μόλις σε 48 ώρες, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε τρία τουλάχιστον σημεία της χώρας, όπου οι μάχες μαίνονται μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας και των ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων και, από την άλλη, των «Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός» (FARC - EP).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού της Κολομβίας, περίπου 30 αντάρτες και 3 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων, τόσο από αέρος με βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, όσο και από ξηράς, σε ομάδα των FARC - EP κοντά στην πόλη Ντονσέλο στη νότια επαρχία Κακέτα. Περιοχή που γειτνιάζει με τον πρώην αποστρατιωτικοποιημένο θύλακα του οποίου τον έλεγχο είχαν μέχρι το Φλεβάρη, όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, οι FARC - EP.

Αλλοι εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 23 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια έκρηξης που σημειώθηκε στις στεγαστικές μονάδες της αστυνομίας στο Τσιγκοντόρο, στην περιοχή Ουράμπα, στη βορειοανατολική Κολομβία, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία που απέδωσε την έκρηξη σε επίθεση των FARC - ΕΡ, αφού στην αρχή η έκρηξη θεωρήθηκε πως οφειλόταν σε ατύχημα, όμως «οι έρευνες απέδειξαν πως επρόκειτο για βομβιστική επίθεση»...

Σε μία δεύτερη επίθεση, έργο τούτη τη φορά της ακροδεξιάς «Ηνωμένης Αυτοάμυνας της Κολομβίας» (AUC), σε μπαρ της Κορίντο, στην επαρχία της Κάουκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και τραυματίστηκαν 12 άλλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μπαρ βρίσκονταν μέλη, ή συμπαθούντες των FARC - ΕΡ, όπως είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ