Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Περιοδεία στη Φαρκαδώνα Τρικάλων

Περιοδεία στην Φαρκαδώνα Τρικάλων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσιόγκα, βουλευτή του Κόμματος.

Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ το πρωί επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας. Εκεί έγινε γόνιμος διάλογος με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Κέντρου Υγεία όπου καθημερινά «δέχεται», μόνο τις πρωινές ώρες, περίπου 100 άτομα. Οπως κατήγγειλαν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό στο Κέντρο Υγείας από τις 6 οργανικές θέσεις παθολόγων που προβλέπονται, έχει καλυφθεί μόνο μία, δεν έχει προσληφθεί καρδιολόγος, στα δύο μικροβιολογικά εργαστήρια δεν υπάρχουν μικροβιολόγοι παρά μόνο παρασκευαστής, όπως δεν υπάρχει ακτινολόγος και στο ακτινολογικό εργαστήριο, αλλά βοηθός! Τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Τ. Τσιόγκας τόνισε ότι για ελλείψεις και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας ευθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στόχο έχει να μετατρέψει το δημόσιο αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα. Και επισήμανε ότι ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να διεκδικήσουν τη διατήρηση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας μέσα από τη συγκρότηση μετώπου πάλης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα της Φαρκαδώνας και το απόγευμα στο συνοικισμό των Ρωσοποντίων. Το βράδυ ο Τ. Τσιόγκας μίλησε σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Φαρκαδώνας και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λειψυδρίας και των πλημμυρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ