Κυριακή 2 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Κυριακής
Κυριακή 2/6
  • Τρεις παραστάσεις από τα Μπαλέτα Λωζάνης - Μπεζάρ στο Ηρώδειο
    Τρεις παραστάσεις από τα Μπαλέτα Λωζάνης - Μπεζάρ στο Ηρώδειο
    Ο ολλανδικός θίασος «Ζάιντελεϊκ Τόνελ Ολάντια» σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Ζίμονς, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Ελληνικού Φεστιβάλ.
  • «Ο Καραγκιόζης στο καμίνι» τιτλοφορείται η παράσταση που θα δώσει ο καραγκιοζοπαίχτης Ιάσων Μελισσηνός, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Νεότερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6).
Δευτέρα 3/6
  • Από τη μακρινή Τούβα, που βρίσκεται στα βάθη της Ασίας ανάμεσα στη Νότια Σιβηρία και τη Μογγολία, προέρχεται το συγκρότημα «Huun - Huur - Tu», που θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις, σήμερα και αύριο, στο Θέατρο Παπάγου. Μια πρώτη γνωριμία με το «λαρυγγικό φαινόμενο», που πηγάζει από τις ατέλειωτες στέπες, σε δυο παραστάσεις τελετουργικού χαρακτήρα και σπάνιων ήχων.
  • «Δύσκολοι έρωτες» σήμερα (9 μ.μ.) και αύριο στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο), όπου το Εργαστήρι Οπερας του Ωδείου «Ατενέουμ» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κλασικού και ελαφρού ρεπερτορίου με θέμα τον έρωτα. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαΐδης. Τους νέους τραγουδιστές συνοδεύει στο πιάνο ο Μανώλης Παπαγιάννης. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 4/6
  • Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) φιλοξενείται η καινούρια δουλιά της ζωγράφου Καλλιρρόης Χρόνη.
Τετάρτη 5/6
  • Ο χορός στον πάγο επιστρέφει στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, όπου από σήμερα (μέχρι τις 17/6) θα φιλοξενούνται οι παραστάσεις του Μπαλέτου Πάγου της Αγίας Πετρούπολης. Μετά τις μαγευτικές περσινές παραστάσεις του με τη «Λίμνη των Κύκνων», το μπαλέτο, θα παρουσιάσει σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες πάγου, αποσπάσματα από την «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ. Χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου, είναι ο Κονσταντίν Ρασάντιν, ενώ πρωταγωνιστούν οι Ολγκα Κουβάσοβα, Ελενα Κομαρόβα, Πάβελ Ιβανόφ, Αλεξέι Πογκοντίν κ.ά.
  • Χορός στον πάγο, στο Θέατρο Πέτρας
    Χορός στον πάγο, στο Θέατρο Πέτρας
    «Τη γιορτή της Σμύρνης» παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα η Εστουδιαντίνα Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Τραγουδούν: Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μπάμπης Τσέρτος, Αγάθωνας, Ειρήνη Καραγιάννη, Σοφία Παπάζογλου, Χρήστος Τσιαμούλης, Χρόνης Αηδονίδης. Συμπράττουν η Χορωδία Αιγαίου και το Χορευτικό Συγκρότημα «Ναϊάδες».
Πέμπτη 6/6
  • Τα «Μπαλέτα Λωζάνης - Μορίς Μπεζάρ» παρουσιάσουν στο Ηρώδειο για τρεις βραδιές (μέχρι το Σάββατο) το πρόγραμμα «Το ελληνικό τραγούδι χορεύει», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.
  • Εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή), η ομαδική έκθεση με τίτλο «Το ελληνικό καλοκαίρι». Φιλοξενούνται έργα των: Αγγελή, Ανδρεαδάκη, Αργυράκη, Aillaud, Βερούκα, Βυζαντίου, Debre, Ζαμπούρα, Ζησίου, Ηλιοπούλου, Κάλφα, Λίτη, Mayo, Μισούρα, Μπελντέκου, Μπότσογλου, Μυταράκη, Νάκου, Σόρογκα, Στεφάνου, Χατζηγεωργίου και Χριστιανού.
Παρασκευή 7/6
  • Εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής) η ομαδική έκθεση φωτογραφίας, που συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σάββατο 8/6
  • «Τοπίο Αττικής» του Περικλή Βυζαντίου, 1935
    «Τοπίο Αττικής» του Περικλή Βυζαντίου, 1935
    Στην Πλαζ της Φρεαττύδας (8.30 μ.μ.) θα δώσει συναυλία ο Μανού Τσάο με το συγκρότημά του «Radio Bemba Sound System». Ο άλλοτε τραγουδιστής των «Mano Negra» θα παρουσιάσει (τρίωρης διάρκειας) τραγούδια των δημοφιλών και στη χώρα μας δίσκων του «Clandestino» και «Proxima Estacion Esperanza».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ