Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος

Αν και από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες διατυπώνονται δημόσια ανησυχίες για προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη ενός ακόμη γύρου επαφών σε επίπεδο υψηλόβαθμων παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, με αντικείμενο τις αξιώσεις που θέτει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

Οπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, «συμφωνήθηκε, διά της διπλωματικής οδού, η διεξαγωγή του νέου γύρου διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στην Αθήνα, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων Πρέσβη κ. Α. Σκοπελίτη και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Πρέσβη κ. Ziyal.»

Οπως είναι γνωστό, η συζήτηση σε αυτό το πλαίσιο αφορά σε όλα τα ζητήματα που η Αγκυρα έχει αναγορεύσει σε ελληνοτουρκικές διαφορές. Η συζήτηση, θα πρέπει να σημειωθεί, εξελίσσεται σε τακτά διαστήματα, καθώς οι δύο χώρες, είναι υποχρεωμένες με βάση τα συμφωνηθέντα στο Ελσίνκι να επιλύσουν μέχρι το 2004 όλες τις συνοριακές και άλλες συναφείς διαφορές τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ