Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λειψυδρία στη Θεσσαλονίκη

Το νερό νεράκι θα πουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και το φετινό καλοκαίρι. Η Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) μπορεί να μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και να μπήκε στο Χρηματιστήριο, όμως εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα επαρκούς υδροδότησης. Αύξησε τα τιμολόγια, στη λογική δήθεν του περιορισμού της άσκοπης κατανάλωσης, ανέθεσε μελέτες (ύψους δισ. δραχμών) για έργα περιορισμού των υπόγειων διαρροών, εξήγγειλε υδατοδεξαμενές, ερευνητικές γεωτρήσεις, και πάει λέγοντας.

Ομως, οι καταναλωτές που ακριβοπληρώνουν το νερό και πάλι χαμένοι θα βγουν. Τα ...οφέλη της «αναγκαίας» ιδιωτικοποίησης για την «ανάπτυξη» της επιχείρησης και την «καλύτερη εξυπηρέτηση» των καταναλωτών δεν πρόκειται να τα δουν. Και φυσικά, γι' αυτό ευθύνεται πάντα μόνον ο κακός μας ο καιρός...

Οπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Χ. Τσόγκας, η πτώση των υδροφορέων έχει ως αποτέλεσμα περιοχές που βρίσκονται σε ψηλό σημείο της πόλης να ξεμείνουν από νερό. Γεωτρήσεις που έδιναν 200 κυβικά νερό την ώρα, έχουν φτάσει να δίνουν μόλις 80 κυβικά νερό την ώρα. Και αυτό συμβαίνει, διότι, παρά τις φετινές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια του χειμώνα, δεν έγινε ουσιαστική τροφοδότηση των υδροφορέων.

Για την αντιμετώπιση του έλλειψης νερού, ενόψει της θερινής περιόδου, η ΕΥΑΘ θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο τον παραπέρα περιορισμό της κατανάλωσης του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ