Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τώρα ψάχνουν και για «συμμορίτες»!

Ο ασφαλίτης - προβοκάτορας Χρ. Γιαννακούλης την ώρα που παραδίνεται από την περιφρούρηση στους προϊσταμένους του
Ο ασφαλίτης - προβοκάτορας Χρ. Γιαννακούλης την ώρα που παραδίνεται από την περιφρούρηση στους προϊσταμένους του
Σε μια χοντρή πρόκληση, που δηλώνει επιτάχυνση του αυταρχικού κατήφορου, προχώρησε χτες η κυβέρνηση Σημίτη. Λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός πάρει το ελικόπτερο για να πάει στις Κορυσχάδες για να δρέψει αντιστασιακές δάφνες, το 2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας γνωστοποιούσε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία μέσα από την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, η περιφρούρηση της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας αντιμετωπίζεται σαν να αποτελούνταν από συμμορίτες!

Η δικογραφία αφορά κατηγορίες όπως: «απρόκλητη σωματική βλάβη, ληστεία, σύσταση και συμμορία, διατάραξη κοινής ειρήνης»! Ποιοι κατηγορούνται γι' αυτά; Το χαρτί που έχουμε στα χέρια μας δεν απαντά σ' αυτό. Γράφει όμως ότι οι πράξεις αυτές «έλαβαν χώρα την 1-5-2002 και ώρα 12,45 στην οδό Βασ. Σοφίας 85 και Σεμιτέλου, Αθήνα κατά τη συγκέντρωση - πορεία του ΠΑΜΕ»!

Γίνεται φανερό πως, σε μια διαστροφή της πραγματικότητας, ο σχηματισμός αυτής της δικογραφίας είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι ένας οπλοφόρος ασφαλίτης, ο Χρήστος Γιαννακούλης, πιάστηκε «στα πράσα» από διαδηλωτές, καθώς επιχειρούσε να μπει μέσα στην πορεία της Πρωτομαγιάς, την ώρα που αυτή είχε φτάσει στην αμερικάνικη πρεσβεία! Η προβοκάτσια, ή -δε γνωρίζουμε- ποιο άλλο σχέδιο εφάρμοζε ο ασφαλίτης, αποσοβήθηκαν από την έγκαιρη και αποφασιστική παρέμβαση της περιφρούρησης. Η κυβέρνηση αντί να ασκήσει δίωξη γι' αυτήν την παρακρατικού χαρακτήρα δράση του ασφαλίτη, όχι μόνο τον κάλυψε με δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά περνά και σε επίθεση με κατηγορίες που παραπέμπουν σε «μάχη κατά του κομμουνιστο-συμμοριτισμού».

Ηδη σε εφαρμογή σχετικής παραγγελίας του ανακριτή καλείται να παρουσιαστεί στην Ασφάλεια το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας Δήμος Κουμπούρης, για να καταθέσει ως μάρτυρας κατά των... συμμοριτών!

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο έχει δώσει το "πράσινο φως" και μεθοδεύει διώξεις συνδικαλιστών με βαρύτατες κατηγορίες που προσπαθεί να στοιχειοθετήσει μέσα από χαλκευμένα στοιχεία, παρουσιάζοντας τους ασφαλίτες, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παρακολούθησης και καταστολής στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, ως θύματα!

Η νέα επικίνδυνη και αυταρχική κυβερνητική ενέργεια δείχνει την ανησυχία της από το διογκούμενο εργατικό κίνημα ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της.

Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντησή της μέσα από την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης.

Η απεργία στις 29 Μάη θα είναι μια μαζική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από την εργατική τάξη, καταδίκη επίσης και της πολιτικής της βίας και του αυταρχισμού.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βία, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, να υπερασπίσουν τις λαϊκές κατακτήσεις και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Με δήλωσή του, επίσης, ο πρώην υπουργός και στέλεχος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», Χάρης Παπαμάργαρης, σημειώνει:

«Η κλήτευση του Δήμου Κουμπούρη είναι ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για "όλους μας" και χρειάζεται άμεση και μαζική απάντηση. Η φράση "όλους μας" περιλαμβάνει και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που μόλις προχτές δεσμεύτηκε πολιτικά ότι δε θα έχουμε στο μέλλον συμμετοχή αστυνομικών με πολιτικά σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος.

Δεν ξέρω αν ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση συνειδητοποιούν ότι η κλήτευση του Δήμου Κουμπούρη στρέφεται και ενάντιά τους. Ξέρω όμως ότι όλοι εμείς οι άλλοι, εργαζόμενοι, μαζικό κίνημα, αριστεροί πολίτες, δημοκράτες, πήραμε το μήνυμα και θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει, άμεσα, γρήγορα, μαζικά.

Η νέα προβοκάτσια δε θα περάσει»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κουκουλοθέατρο...(2007-03-10 00:00:00.0)
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν είχαν κάνει το χαφιεδισμό επιστήμη(2005-11-24 00:00:00.0)
Κρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος(2002-05-28 00:00:00.0)
Οπλισμένος ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα μέσα στην πορεία(2002-05-02 00:00:00.0)
Μια "αθώα" κυβέρνηση!(1998-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ