Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η` ΟΜΙΛΟΣ
Ισορροπία δυνάμεων

Ρωσία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Τυνησία

«Χαμός» αναμένεται να γίνει στον Η' όμιλο για τις θέσεις που οδηγούν στον... ήλιο της διοργάνωσης. Ρωσία, Βέλγιο και Ιαπωνία, είναι σχεδόν σίγουρο πώς θα δυσκολευτούν πολύ να ξετυλίξουν το κουβάρι στον όμιλό τους, αφού και οι τρεις διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ρωσία, μετά από οχτώ χρόνια απουσίας από τα τελικά, θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο. Η δίψα αποτελεί το μεγάλο όπλο για τους Ρώσους που τους συνοδεύει η κακή παράδοση να τα χαλάνε πάντα όταν τα... πράγματα σοβαρεύουν. Ο Ολεγκ Ρομάντσεφ, έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο με σφιχτή άμυνα και επίμονη επίθεση. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Βλαντιμίρ Μπεσάστνιχ που έκανε πολύ σπουδαία καριέρα μετά την επιστροφή του στη Σπαρτάκ Μόσχας και την όχι και τόσο ιδιαίτερη προσπάθειά του σε Βέρντερ Βρέμης και Σαταντέρ. Παράλληλα παίκτες όπως οι Καρπίν, Μοστοβόι, Κοχλόφ, Ονόπκο συμπληρώνουν ένα αξιόλογο και τεχνικό σύνολο, συνδυάζοντας τεχνική και αποτελεσματικότητα.

Από κει και πέρα το Βέλγιο παρέμεινε πιστό στο ραντεβού του με τις μεγάλες διοργανώσεις έστω και αν φέτος αυτό επιτεύχθηκε στο παρά ένα, αφού πέρασε στα τελικά έπειτα από αγώνες μπαράζ με την Τσεχία. Το υλικό του προπονητή Ρόμπερ Βάσεζ τα «δίνει όλα» στο γήπεδο, όμως παραμένει περιορισμένων δυνατοτήτων, με τον έμπειρο Βίλμοτς να ξεχωρίζει. Οσον αφορά στην «οικοδέσποινα» Ιαπωνία, ποντάρει πολλά στην έδρα της και τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια να ανέβει στα σκαλιά του αθλήματος. Τον όμιλο συμπληρώνει η Τυνησία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ