Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν κρύβονται

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Η παροιμία πάει κουτί σ' αυτό που συμβαίνει στην ΟΣΝΙΕ. Οπου έξι συνδικαλιστές, τρεις απ' την ΠΑΣΚΕ, δύο απ' το ΣΥΝ και ένας της ΔΑΚΕ, συνέπηξαν ενιαία παράταξη και -με ανακοίνωσή τους- ξιφουλκούν εναντίον της πλειοψηφίας της απερχόμενης Διοίκησης της ΟΣΝΙΕ και ειδικότερα κατά του προέδρου Β. Τουμπέλη και του γραμματέα Β. Γκλεζάκου.

Δεν είναι τυχαίος αυτός ο πολύχρωμος «συνασπισμός», καθώς δημιουργείται, για να αλώσει την αγωνιστική διοίκηση της ΟΣΝΙΕ, που έδωσε σημαντικά μηνύματα αντίστασης στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ανακοίνωση συντάχτηκε και διανεμήθηκε απ' το γραφείο του αντιπροέδρου της ΓΣΕΕ Αλ. Καλύβη.

Μ' άλλα λόγια, η γραμμή έρχεται από πολύ ψηλά για να μην υπάρχει καμιά αντίσταση στο χώρο της Υγείας, όπου επελαύνει το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Το αισχρό με τους «έξι» δεν είναι τόσο η συνδικαλιστική επιδίωξή τους καθώς είναι καταγεγραμμένος ο βίος και η πολιτεία τους από τους εργαζόμενους του χώρου. Το αισχρό είναι πως δεν κρύβουν ότι η συσπείρωσή τους έχει ανοιχτά και αντικομμουνιστικό χαρακτήρα. Εύγε!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ