Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τρίωρη στάση εκπαιδευτικών αύριο

Με αίτημα αιχμής να γίνουν άμεσα 8.000 διορισμοί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες, οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας αύριο Παρασκευή. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ενώ προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού). Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Χτες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου, εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τη φετινή χρονιά στη λειτουργία των σχολείων από την έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά και βιβλίων. Μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη είχαν καταγραφεί περίπου 5.000 κενά σε εκπαιδευτικούς, ενώ μέχρι το Φλεβάρη το υπουργείο Παιδείας προχωρούσε σε διορισμούς αναπληρωτών, οι οποίοι φέτος ανέρχονται στις 11.000 με 12.000.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η πρόωρη λήξη του διδακτικού έτους έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν από την αρχή της χρονιάς, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, με επιπτώσεις στους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Γι' αυτό η ΟΛΜΕ ζητά τον περιορισμό της εξεταστέας ύλης. Μάλιστα, τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να συρρικνώνεται το διδακτικό έτος στο όνομα των εξετάσεων.

Σημείωσαν δε, κανείς αναπληρωτής να μην απολυθεί ως την οριστική μονιμοποίησή τους, να υπάρχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές, ενώ οι συμβάσεις τους να λύονται με τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή στις 31 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ