Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφάσεις για την απεργία

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στις 29 Μάη.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα αποφάσεις έχουν πάρει: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Φωδίκας, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Προμηθέας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, Σωματείο Ζύθου - Ποτών - Τροφίμων, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.

Στη Χαλκίδα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, σήμερα Πέμπτη, 16 Μάη, καλεί σε σύσκεψη σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάη και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, στις 11 το πρωί.

Κάλεσμα να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργία της 29ης Μάη ενάντια στα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια απευθύνει στους εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Στην κατεύθυνση αυτή, προβάλλεται η ανάγκη να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων και συσκέψεις ή περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Στη Θεσσαλονίκη χτες έγινε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και τονίστηκε ότι η δύναμη και τα όπλα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, βρίσκονται μέσα στους χώρους δουλιάς. Γι' αυτό το επόμενο διάστημα, θα ενταθούν οι περιοδείες, οι συσκέψεις και οι εξορμήσεις σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους δουλιάς, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στην απεργία και την απεργιακή κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ στις 29 του Μάη. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα και συνδικαλιστές, όπως π.χ. από το χώρο των εμφιαλωμένων ποτών, των καπνεργατών, των εμποροϋπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, αλλά και των εκπαιδευτικών, κλπ.

Ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών διοργανώνει, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας - ΠΑΜΕ.

Περιοδείες στα νοσοκομεία

Περιοδείες στα νοσοκομεία, για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 29 του Μάη, πραγματοποιούν στελέχη του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα βρεθούν αύριο Παρασκευή 17 Μάη στα νοσοκομεία Παίδων, «Αγ, Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», στο «Λαϊκό» και το «Αιγινητείο». Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μάη, θα γίνει περιοδεία στο «Αλεξάνδρα». Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα επισκεφτούν στελέχη του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Μάη, ενώ στον «Ευαγγελισμό» και τον «Ερυθρό Σταυρό» θα βρεθούν την Τετάρτη, 22 Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες(2007-02-21 00:00:00.0)
Ταξικά αγωνιστικά μαζικά(2004-04-22 00:00:00.0)
Και η Καρδίτσα στη μάχη της απεργίας(2002-05-22 00:00:00.0)
Πυρετώδεις προετοιμασίες(2002-05-21 00:00:00.0)
Αποφάσεις για την απεργία(2002-05-14 00:00:00.0)
Εντατικές προετοιμασίες(2002-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ