Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
«Ερωτα εσύ... »

Μια μελωδική διαδρομή από το «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι τη «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Φορτηγό» του Διονύση Σαββόπουλου αποτελεί η μουσική παράσταση «Ερωτα εσύ...», που φιλοξενείται στη σκηνή «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, τηλ. 010 34 80000), κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Με μια κιθάρα, ένα πιάνο κι ένα ακορντεόν, μια παρέα εννέα τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών προσκαλούν σε μια φοιτητική ανοιξιάτικη εκδρομή γεμάτη τραγούδια.

Ο συνθέτης και μαέστρος Νίκος Δανίκας, ο στιχουργός, τραγουδιστής, θεατρικός συγγραφέας Χρίστος Θεσσαλονικεύς και η χορογράφος και σκηνοθέτις Σοφία Παγώνη είναι οι βασικοί συντελεστές αυτής της παράστασης. Στόχος της να γίνουμε όλοι μια παρέα και να τραγουδήσουμε μαζί αξέχαστα αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Ζαμπέτα, Κραουνάκη, Μαχαιρίτσα κ.ά. Σημαντικές στιγμές της παράστασης είναι οι χορογραφίες, αλλά και το σημείο όπου ο Χρίστος Θεσσαλονικεύς μετατρέπει τη μουσική σκηνή σε μπουάτ, εκτελώντας επιθυμίες των θεατών μόνο με μια κιθάρα.

Τραγουδούν: Χρίστος Θεσσαλονικεύς, Ευδοκία Χρυσοβέργη, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Σοφία Παγώνη, Γιώτα Ιωαννίδου, Γιώργος Σαββατιανός, Ντίνα Σαμουηλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ