Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πρώτο κόμμα σε δεκάδες χωριά της Θεσσαλίας

Από την κινητοποίηση την Κυριακή των αγροτών του δήμου Αγιάς
Από την κινητοποίηση την Κυριακή των αγροτών του δήμου Αγιάς
Μαζί με το υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ στη Θεσσαλία (10,66%) ξεχωρίζουν δεκάδες χωριά και εκλογικά διαμερίσματα όπου το Κόμμα κατέλαβε την 1η θέση. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην ύπαιθρο, όπου ζουν χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες και το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες με την καθοριστική παρέμβαση και συμμετοχή των κομμουνιστών.

Συγκεκριμένα στον νομό Λάρισας καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε:

7 εκλογικά διαμερίσματα του δήμου Αγιάς, όπου οι αγρότες έστειλαν και την Κυριακή αγωνιστικό μήνυμα καταδικάζοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΚΑΠ της ΕΕ. Ετσι το ΚΚΕ είναι 1ο σε Ανατολή (34,67%), Μεταξοχώρι (29,13%), Μαρμαρίνη (27,71%), Σκήτη (34,03%), Ποταμιά (27,78%), Μεγαλόβρυσο (20,21%), Νερόμυλους (27,11%).

Στη Γαλήνη του δήμου Κιλελέρ (20,81%).

Σε 2 εκλογικά διαμερίσματα του δήμου Τεμπών: Οσσα (24,74%), Ραψάνη (20,38%).

Σε 4 εκλογικά διαμερίσματα του δήμου Ελασσόνας: Τσαριτσάνη (33,3%), Λυκούδι (28,41%), Γεράνεια (37,65%), Αετοράχη 35,29%.

Σε 2 εκλογικά διαμερίσματα του δήμου Τυρνάβου: Τύρναβος (22,39%), Αμπελώνας 22,99%.

Στον νομό Καρδίτσας: Σέκλιζα (42,86%), Μητρόπολη (28,64%) και Γραμματικό (33,1%)

Στον νομό Τρικάλων: Κεραμίδι (28,57%) και Ζάρκο (23,75%), Αρδάνι (42,39%), Κρηνίτσα (32,62% ), Ράξα (24,22%)

Στον νομό Μαγνησίας: Στο εκλογικό διαμέρισμα Σκοπέλου (32,26%).

Με τα τρακτέρ στους δρόμους ψήφισαν οι αγρότες της Αγιάς

Μάλιστα, δεκάδες ήταν τρακτέρ που βρέθηκαν την Κυριακή των εκλογών από το πρωί στους δρόμους των χωριών του δήμου Αγιάς, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για το ότι πλέον δεν μπορούν να επιβιώσουν, με την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ να μην αναγνωρίζουν τις ζημιές που σημειώθηκαν στις δεντροκαλλιέργειες τον Σεπτέμβρη, παρόλο που ο δήμος κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος.

Ταυτόχρονα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου κάλεσαν τους αγρότες και τον λαό της περιοχής «να καταδικάσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα κόμματα που ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που μας ξεκληρίζει».

Με τη νέα αυτή κινητοποίησή τους απαίτησαν να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι δεντροκαλλιέργειες της περιοχής τους, καθώς, σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών, το εισόδημά τους έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια και πλέον τίθεται για πολλούς απ' αυτούς ζήτημα επιβίωσης.

Σε δήλωσή του ο Τάσος Κωστούλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς, σημείωσε ότι «πέρασαν 9 μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει. Η αδικία αυτή πρέπει να σταματήσει. Σήμερα δείχνουμε ότι δεν σταματάμε τον αγώνα και ταυτόχρονα καταδικάζουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

«Αυτήν τη φορά θα δώσουμε μήνυμα και στην κάλπη με το τρακτέρ. Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ρήγας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μελίβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ