Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ανοίγματα» με... δεδομένη πολιτική

Για πρόθυμους διαχειριστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ψάχνει ο Κ. Καραμανλής, αλλά αντιδρούν «οι δικοί του»

Πρόθυμους διαχειριστές και από «άλλους πολιτικούς χώρους» της δεδομένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του αναζητεί ο Κ. Καραμανλής, αλλά τα δήθεν «αριστερά ανοίγματά» του προκαλούν αντιδράσεις εκ των έσω, καθώς στελέχη του κόμματός του φοβούνται ότι... δε φτάνουν για όλους τα πόστα εξουσίας.

Μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Βοιωτίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό, ο Κ. Καραμανλής είπε πως «απατάται πλάνην οικτράν όποιος πιστεύει ότι όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε ένα κόμμα». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «χρειάζεται μια μίνιμουμ συμφωνία στο τι είδους πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί». Ταυτόχρονα επανέλαβε τα περί ακυβερνησίας, επισημαίνοντας ότι «είναι ανησυχητικό το φαινόμενο μιας κυβέρνησης που δεν κυβερνά, μιας κυβέρνησης που στερείται και του στοιχειώδους συντονισμού, μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να υλοποιήσει πολιτική»!

Τη γραμμή της Ρηγίλλης «εκλαΐκευσε» ο γγ της ΚΟ, Δημ. Σιούφας, ο οποίος δήλωσε ότι «η στρατηγική του μεσαίου χώρου, η στρατηγική του Κώστα Καραμανλή, προσδιορίζει το άνοιγμα της ΝΔ και στην κοινωνία και σε όλους τους πολίτες της». Αυτή η στρατηγική - πρόσθεσε - υπαγορεύει να μην αποκλείουμε τίποτε. Και προκειμένου να γίνει πιο πειστικός συνέχισε: «Και ασφαλώς μπορούμε να ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικότητα από το χώρο της Αριστεράς». Από την άλλη, δεν έκρυψε την ανησυχία που διακατέχει την ηγεσία της ΝΔ να μην καταφέρει τελικά να συσπειρώσει την «κεντροδεξιά». Γι' αυτό κάλεσε, προφανώς με εξουσιοδότηση του προέδρου της ΝΔ, τους Αβραμόπουλο, Σαμαρά, Μάνο και Ανδριανόπουλο να επιστρέψουν. «Η ΝΔ μάς χωρά όλους και μας χρειάζεται όλους. Πιστεύω ότι και στην πολυσήμαντη μάχη των εκλογών της Αυτοδιοίκησης θα πάρουν όλοι θέση. Δε χαρίζουμε κανέναν στο ΠΑΣΟΚ», είπε.

«Σημασία δεν έχουν τόσο πολύ τα πρόσωπα όσο τα προγράμματα και οι ουσιαστικές λύσεις πάνω στις οποίες θα μπορεί να βασιστεί μια συνεργασία», δήλωσε από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα εμφάνισε ως συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ ότι «είχε πάντα καθαρές και "μπεσαλίδικες" σχέσεις με την Αριστερά».

Τις αντιδράσεις του «σκληρού πυρήνα» των κομματικών στελεχών στα «αριστερά ανοίγματα» του Κ. Καραμανλή ανέλαβε να εκφράσει ο Μ. Εβερτ. «Είναι υπερβολικό να λέμε πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα έχουμε και αριστερούς υπουργούς. Δεν το αποκλείω αλλά δε χρειάζεται και να το λέμε», δήλωσε χτες στον «9,84». «Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε έμφαση στο θέμα», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει το ταχύτερο, πρέπει να φύγει... χθες». Αυτό δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ενώ προσωπικά για τον Κ. Σημίτη δήλωσε απόλυτα απογοητευμένος: «Ούτε θέλει, ούτε μπορεί, είναι υποδουλωμένος στο κόμμα και στις απαιτήσεις του και είναι ένας αδύνατος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παίρνει τις ευθύνες του και δεν προλαβαίνει τα γεγονότα». Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά επίσης ότι «με τα χάλια που έχει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για τις εξελίξεις», αλλά «εγώ δε θα ήθελα οι εξελίξεις να είναι έτσι ανεξέλεγκτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΚΑΙ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ»(2003-12-11 00:00:00.0)
Προσβλέπει ...στα γκάλοπ(2003-12-09 00:00:00.0)
Κόντρες τακτικής(2002-05-14 00:00:00.0)
Ανιστόρητοι συμψηφισμοί(2002-04-03 00:00:00.0)
Προπαγανδιστικά τερτίπια(2002-04-03 00:00:00.0)
«Ομολογία ήττας» η πρόταση Λαλιώτη(2002-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ