Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ο αυταρχισμός συνώνυμο της «μεταρρύθμισης»

Στις 4.4.2002 κλήθηκαν τα ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό». Τώρα, η ίδια λογική συνεχίζεται με την ΕΔΕ
Στις 4.4.2002 κλήθηκαν τα ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό». Τώρα, η ίδια λογική συνεχίζεται με την ΕΔΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του «Ευαγγελισμού» Π. Αλεξόπουλο, για τη συνεχιζόμενη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), στην οποία έχουν κληθεί αρκετοί εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, πραγματοποίησε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του σωματείου, συνοδευόμενο από εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των γιατρών του Α` ΠεΣΥ Αττικής, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ που διενεργείται από ανώτατους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, με εντολή του γενικού γραμματέα Χ. Σοφιανού, αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι επισήμαναν στον διοικητή ότι τον θεωρούν συνυπεύθυνο για την ΕΔΕ, που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και στοχεύει να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κάλεσαν να κάνει παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας. Εκείνος, για μια ακόμα φορά, επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, λέγοντας ότι είναι θέμα του γραμματέα του υπουργείου.

Στη συνέχεια, έγινε παρέμβαση στους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας που διενεργούν την ΕΔΕ, όπου και τονίστηκαν οι ευθύνες του υπουργού Υγείας, του γενικού γραμματέα του υπουργείου και όλων αυτών που στηρίζουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ του σωματείου κάλεσε επίσημα την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ, να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες - παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να σταματήσει η δίωξη. Οι εργαζόμενοι, συνολικά, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο στη συγκεκριμένη επιχείρηση τρομοκράτησης, αλλά και σε κάθε νέο κρούσμα αυταρχισμού.

«Ο πυρήνας του σκληρού εκσυγχρονισμού στο χώρο της Υγείας έχει καταλάβει την αποτυχία της δήθεν μεταρρύθμισης και το μόνο που του έχει απομείνει είναι να προβάλει έργα βιτρίνας και να εντείνει τον αυταρχισμό. Τα υπόλοιπα προβλήματα και των υγειονομικών (μισθοί, ελλείψεις προσωπικού, υπερωρίες), αλλά και των ασθενών (ράντζα, απογευματινά ιατρεία, αύξηση ιδιωτικών δαπανών για την Υγεία) οξύνονται παραπέρα και προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμα συντηρητικότερες επιλογές. Οι εργαζόμενοι δε θα υποκύψουν. Με τους αγώνες τους, θα ανατρέψουν στην πράξη αυτήν την πολιτική», επισήμανε στο «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ηλ. Σιώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ