Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2002
  • Η εργατική τάξη μπροστά!
  • Λαϊκή συσπείρωση και πάλη
  • Να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο φορολογικό σύστημα!
  • Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα
  • Δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, στους λαούς της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, της Αργεντινής

Εργάτη, εργάτρια, υπάλληλε, άνεργε, νέε και νέα, μετανάστη, μετανάστρια, συνταξιούχε

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σας καλεί να κάνετε την 1η Μάη 2002 μέρα νέας αφετηρίας για την ανάπτυξη παλλαϊκής δράσης, την προώθηση της ενότητας της τάξης σας, για να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζουν τα δικαιώματά σας, για να οργανωθεί η δική σας αντεπίθεση.

Σας καλεί να σταθούμε ακόμα πιο κοντά στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα του να έχει τη δική του πατρίδα. Να καταδικάσουμε πιο αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική θηριωδία και υποκρισία, την τακτική των «ίσων αποστάσεων» απέναντι στο θύτη και στο θύμα, που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Να συντονιστούμε με τα εργατικά και άλλα κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, σε όλο τον κόσμο.

Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, νέες και νέοι

Μεγάλη συμβολή στην πάλη σας θα είναι η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έδωσε και δίνει όλες τις δυνάμεις του για να αναπτυχθεί και οργανωθεί η λαϊκή πάλη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και όσων συναινούν, έτσι ή αλλιώς, μαζί της. Η ενίσχυσή του θα είναι αποφασιστικός παράγοντας για τη λαϊκή ενότητα και αποτελεσματικότητα του λαϊκού αγώνα, για την προοπτική του. Είναι φρούδες οι ελπίδες για λύσεις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές. Αυτό λέει η γαλλική εμπειρία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο! Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και μέτωπο Λαϊκό μπορεί να αντιμετωπιστεί η όποια εκδοχή υπηρέτησης του κεφαλαίου. Αποδυναμώστε το δικομματισμό και το διπολισμό κάθε μορφής, σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα και στις τοπικές εκλογές.

Εργάτη, εργάτρια

Είναι χοντρό ψέμα, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη συνταξιοδότηση είναι φιλολαϊκά. Αποτελούν επανέκδοση του «πακέτου» Γιαννίτση.

Είναι χοντρό ψέμα, ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο φορολογικό σύστημα ευνοούν τα λαϊκά στρώματα. Και με αυτές ευνοείται η πλουτοκρατία. Μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, επιβάλλονται ειδικοί φόροι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η λαϊκή οικογένεια.

Είναι χοντρό ψέμα ότι η οικονομία δεν αντέχει, για να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα και στις συντάξεις. Το εισόδημα χτυπιέται, πάντα με στόχο να αυξηθεί η «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ - ΠΑΓΙΔΑ

Με το στημένο διάλογο, θέλουν να δημιουργούν αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις υπέρ των εργαζομένων, παζαρεύοντας με την κυβέρνηση! Θέλουν να ανακόψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις!

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος!

Διεκδίκησε:

  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση υποχρεωτική για όλους!
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες! Στα 55 και 50 αντιστοίχως για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα!
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Διεκδίκησε:

  • Κύρια σύνταξη στο 80% του μισθού. Κατώτερο μισθό 300.000 δραχμές - Κατώτερη σύνταξη 240.000 δραχμές.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

Πάρε τώρα τη θέση σου στους οργανωμένους λαϊκούς αγώνες, στήριξε τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, ενίσχυσε τις γραμμές του.

Εργάτες, Ελληνες και αλλοδαποί

Ενώστε την πάλη σας με τους φτωχούς αγρότες και τους μικρομεσαίους εμποροβιοτέχνες, εμπόρους. Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στους λαούς των Βαλκανίων, που υποφέρουν από τις ωμές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και την πολιτική των ντόπιων εγχώριων αντιλαϊκών δυνάμεων. Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας, της Κύπρου, της Βόρειας Κορέας, της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, της Αργεντινής. Στους έγχρωμους και λευκούς εργάτες των ΗΠΑ. Σε όλους τους λαούς των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, που υποφέρουν εξαιτίας της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Η επίθεση είναι εφ' όλης της ύλης! Μέτωπο λαϊκό ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην πλουτοκρατία! Για το σοσιαλισμό!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ