Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κλαυθμυρίζουν οι συνυπεύθυνοι

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, νεοφιλελεύθερου τύπου, λειτουργώντας και ως σκωληκοειδής απόφυση του μεγάλου αφεντικού και της «νέας τάξης», κλαυθμυρίζει τώρα, υποκριτικά, για την άνοδο του Λεπέν στη Γαλλία και του νεοφασισμού, γενικότερα.

Η παραπλανητική έκφραση το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» και η «Ευρώπη των λαών» σηματοδοτείται σταδιακά, από την κατάργηση θεσμών και αξιών και την υιοθέτηση των επιθετικών δογμάτων και της επιθετικής ιμπεριαλιστικής επιδρομής κατά των κοινωνικών κατακτήσεων, των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, την υπονόμευση και αυτής ακόμη της αστικής δημοκρατίας και των διεθνών αρχών δικαίου.

«

Η Ευρώπη των λαών», που οπτασιάζονταν για να δικαιολογήσουν την αποδοχή της, μεταβάλλεται σε «παράγκα», κατά την ποδοσφαιρική έκφραση των ημερών. «Απετάξαντο» αρχές και αξίες, δικαιώματα και κατακτήσεις αγώνων και «συνετάξαντο» με τα συμφέροντα του ταξικού αντιπάλου, δηλαδή του κεφαλαίου. Προσομοιώθηκαν και εξομοιώθηκαν, με τη «νέα τάξη» των άγριων βομβαρδισμών, της εξοντωτικής μανίας κατά των λαών και των αγώνων τους, κατά των δημοκρατικών ελευθεριών, με τρομονόμους και επιθέσεις καταστολής.

Μέσα στο λίπασμα των σαπροφύτων τους, αναπτύσσεται η κλωνοποιημένη παραγωγή ομοιότυπων φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη. Και αυτοί που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια την εξουσία των «δεκαπέντε» ως υποκατάστατα της πλανητικής εξουσίας, παριστάνουν, τώρα, στη μετά Λεπέν εποχή, τους έκπληκτους, τους τρομοκρατημένους και τους ανίδεους. Αλλά, κατά τα συμφέροντά τους, μυαλό δε βάζουν.

Και περιφέροντας το σκιάχτρο και την πραγματική απειλή του νεοφασισμού, επιχειρούν ανασύνταξη και σύγκλιση - χωρίς αρχές - των ίδιων εκείνων κεντροαριστερών και κεντροδεξιών δυνάμεων, που, με τη νεοφιλελεύθερη, ασφυκτική και τρομοκρατική πολιτική τους, ευθύνονται για την τρέχουσα και υπαρκτή απειλή του άγριου καπιταλισμού.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ