Την κοροϊδία προς τους αγωνιζόμενους αγρότες απογειώνει η κυβέρνηση, με χαρακτηριστικά τα όσα είπε στη χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τεκμηριώσει ότι η κυβέρνησή του «στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες περιστάσεις», παρουσίασε ως ...μέτρο ανακούφισης το γεγονός ότι δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος για τους πληγέντες από τις πρόσφατες μεγάλες πλημμύρες της Θεσσαλίας.
Την ίδια στιγμή, δεν είπε τίποτε σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών που αφορούν την επιβίωσή τους, ή προσπέρασε άλλα με αερολογίες (π.χ. για μειωμένο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο), καλώντας τους να αρκεστούν στο γεγονός ότι υπάρχει μια επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο καύσιμο.
Επικαλέστηκε ακόμα την αύξηση ως τις 10.000 ευρώ για την πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας, χωρίς να προσδιορίζεται ποια κριτήρια θα ισχύσουν, με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα να απαντούν ότι το ποσό αυτό αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό» καθώς υπάρχουν παραγωγοί που οι ζημιές τους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Στη συνέχεια, σε μια ακόμα χυδαία προσπάθεια ενεργοποίησης του «κοινωνικού αυτοματισμού», ανέφερε ότι «κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο». «Ακούω τα παράπονα, πάντα είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να απαντήσει τίποτα σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να υπονοήσει πως οι αγρότες είναι αυτοί που «κερδοσκοπούν», λέγοντας ότι από τις αυξημένες τιμές «έχουν περισσότερα έσοδα», κρύβοντας την πραγματικότητα που αφορά τα τεράστια κέρδη των εμποροβιομήχανων, οι οποίοι αυξάνουν ως και 200% τις τιμές από το χωράφι στο ράφι.
Για την αύξηση του κόστους παραγωγής, επικαλέστηκε και πάλι τη διεθνή αγορά, ενώ για το γάλα και την ακρίβεια συνολικά ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη προς τα φαινόμενα της κερδοσκοπίας», την ώρα που με κάθε μέσο στηρίζει τους μονοπωλιακούς ομίλους που επιδίδονται σε ράλι τιμών.
Κατά τ' άλλα υπερασπίστηκε ξανά την «πράσινη μετάβαση», που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά για τα κέρδη των «πράσινων» ομίλων, λέγοντας ότι «είναι συμφωνημένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και «δεν είναι κάτι άγνωστο στους αγρότες».